Oavsett om du föredrar att pimpla på isen eller djuphavsfiska ute på vågorna finns det massor av prylar som gör fiskandet såväl roligare som enklare. Här är tekniken vi vill ha med i båten.


ekolod
M3 rekommenderar

Slipp leta efter fisken

Numera finns det ekolod som vem som helst kan införskaffa sig för att få full koll på exakt var baddarna håller till. När vi testade Garmins alternativ Striker Plus 7 tyckte vi om hur detaljerad, snabb och smidig den var att använda.

Läs hela testet här!

Garmin Striker Plus 7sv
Pris
: Från 5 149 kronor hos Prisjakt.


Deeper

Full koll med fisksökare
Tycker du att drygt 5 000 kronor är lite mycket att lägga på ett ekolod? Den här kastbara fisksökaren från Deeper har lliknande egenskaper men kostar halva priset. Smart Sonar Pro+ har inbyggd GPS och kan skanna ned till 80 meter.

Deeper Smart Fishfinder Sonar PRO+
Pris
: 2 492 kronor hos Proshop.


Flir

Mörkersyn

För dig som fiskar under dygnets mörka timmar kan det vara svårt att ha koll på omgivningarna. Med en kikare med inbyggt ir och värmekamera kan du enkelt se djur och natur, även när solen inte är uppe.

FLIR Scout Ocean TK
Pris
: 657,54 euro (cirka 6 600 kronor) hos Amazon.de.


Fiskehandskar

Handskar med led-belysning

Är du ofta ute i natten och pimplar? Då kan det vara svårt att tydligt se när det gäller de mer pyssliga sysslorna som hör fiskandet till, såsom att kroka av och agna och. De här handskarna har inbyggda led-lampor som passar perfekt för detta ändamål. De fungerar även bra för den som till exempel mekar med motorer och annat på dagarna.

LED-lampa handske lämplig för fiske och meckande
Pris
: 119 kronor hos Fyndiq.


Freetoo liten

Napplarm

Ibland kan det ta timmar innan en intet ont anande firre nappar på betet. För att inte missa dessa stundtals väldigt sällsynta möjlighet finns det alarm som berättar så fort en fisk är på hugget, så att du kan släppa spöet och slappna. Till exempel det här som avger såväl ljud- som ljussignaler när det är dags att vara beredd.

FREETOO Electronic Fishing Bite Alarm Indicator
Pris: 14,99 dollar (cirka 135 kronor) hos Amazon.de


Drag

Uppladdningsbart drag

För maximal chans att äntligen få upp den där gammelgäddan måste du så klart ha det ultimata draget. Det här alternativet både blinkar och vibrerar samt kommer med dubbla krokar. Inte nog med det, när batteriet är slut laddar du upp det igen via usb-sladd.

Jsfun usb fishing lure
Pris
: 43 kronor hos Aliexpress.


Anglr

Gör fiskandet smartare

Känner du att du vill ta ditt fiskande till nästa nivå? Självklart finns det prylar som hjälper dig få fram statistik om exakt var och hur du fångar baddaren. Angler är en liten manick som fästs på fiskespöt och som håller koll på var, hur och när du får napp. I efterhand kan du få fram massor av hjälpsam statistik.

Angler Labs Tracker Fishing Rod Bluetooth Sensor
Pris
: 55 dollar (cirka 515 kronor) hos Amazon.com.


Ubåt

Fisksafari

Om du hellre spanar på fiskarna än fiskar upp dem är den här radiostyrda u-båten ett måste. Den är utrustad med en kamera, två ledlampor och har en utstickande arm som kan fyllas på med mat för att locka fram firrarna.

Silverlit Spycam Aqua
Pris
: 599 kronor hos Coolstuff.