Finns i sjön är inte bara ett kortspel utan också en av Sveriges mest populära hobbies – fiske. Det roliga med fiske är att det finns två skolor. Den ena skolan förespråkar mete där det i princip räcker med en pinne, lite snöre, en krok och en mask. Den andra skolan, som vi på M3 gillar lite mer, förespråkar så mycket hjälpmedel som möjligt. Här lämnas inget åt slumpen. Ska man fånga fisk gäller det att ha rätt grejer!

Hitta fisken med Lowrance Elite Ti2

Lowrance Elite

Lowrance Elite Ti2 är en lättanvänt ekolod/plotter med pekskärm. Du kan enkelt kolla såväl djup och position. Den har tre-i-ett-ekolodet (CHIRP, Sidescan och Downscan) som ger bra upplösning, klarhet och kontrast. Med hjälp av den inbyggda Genesis Live-kartläggningsfunktionen kan du skapa egna kartor av dina favoritfiskeställen eller sjöar som inte har detaljerade sjökort. Kartorna du skapar kan avbildas med upp till 15 centimeters noggrannhet.

Kostar 10 379 kronor hos Happy Angler


Laga fisken direkt i båten med Cobb Premier Air

Cobb

Tack vare ditt nya ekolod har du fått upp mer fisk än vad du trodde var möjligt. Om du varit Jesus hade du bara behövt några liter vin för att föda massorna. Men du är inte Jesus. Och du är hungrig. Dessvärre ligger närmaste land en timme bort. Du vill äta nu. Tada! Cobb Premier Air låter dig tillaga fisken i båten. Konstruktionen låter dig reglera temperatur och luftcirkulation, vilket gör att du kan såväl steka som röka fisken. Och den blir inte varm på utsidan. Ett mirakel!

Kostar 2 009 kronor hos Cobb


Fiskfinnaren Garmin Striker

Garmin

Liksom den dyrare Elite är Garmin Striker ett ekolod och liksom den kan även den här skapa kartor över dina favoritfiskeplatser. Den inbyggda gps:n hittar och bibehåller din position, var du än befinner dig ute på sjön.

Du kan sätta ut så kallade waypoints för olika platser: om fisken nappar på ett ställe, kan du markera det och sedan åka tillbaka dit på nästa tur. Märk ut kajer, båtramper och andra platser på sjön, och skapa rutter till dem för din nästa tur. Den stora skärmen ger dig en bättre överblick över vad som händer under båten.

Kostar 3 309 kronor hos Hylte Jakt & Lantman


Väg fisken med Rapala Touch Screen 25kg

Rapala

Bakom det något avslöjande namnet Rapala Touch Screen 25kg döljer sig en våg med en pekskärm som kan väga fiskar upp till 25 kilo. Den har åtta minnesplatser där du kan spara vikten på de största fiskarna du dragit upp. Vågens funktioner är lätta att justera tack vare pekskärmen. Dessutom har den termometer för att mäta lufttemperatur. Två LR6-batterier ger 400 timmars användande och inhandlas separat.

Kostar 499 kronor hos Skitt Fiske


Nasci FB låter dig kasta med stil

Nasci FB

Haspelrullen Nasci FB har Haganeväxel och Coreprotect, något som en gång i tiden endast fanns på Shimanos dyraste rullar. Vad de gör är att öka växelstyrkan samt ge en smidig rullningsupplevelse, även under tunga förhållanden. Nasci FB är i rostfritt stål och har kullager för jämn, säker prestanda när det nappar. Nasci FB har ett utseende som skiljer den från många andra rullar. Vi kan inte garantera fisk, men att linan löper smidigt är minst lika viktigt.

Kostar 895 kronor hos Ribatex


Spö för den traditionella fiskaren

Svartzonker

Vi måste lyfta på hatten åt gänget som namn ger produkter på Abu. Garcia Svartzonker (!). Haspelspön kommer nu med en uppdaterad generation av spön. Spöna är byggda på 30-tonsgrafit, har en stilren design, ligger lätt och rätt i handen och anses vara mycket trevliga. Handtaget är i kork och har Fuji rullfäste.

Kostar 999 kronor hos fiske.se