Uppdatering (2019-07-29):

Bilen som ska välta – i alla fall försöka – den eviga pickupen Ford F-150 från tronen i USA är snart på väg, berättar Teslas vd Elon Musk i en tweet. Där skriver han att Tesla är nära en lansering, men att ”magin ligger i de sista detaljerna”. Uppvisning kan ske om "två till tre månader."

Tesla pickup
Foto: TeslaEn teaser-bild på kommande "pickis"

Nästa modell från Tesla att börja tillverkas är Model Y, men efter det kan pickupen börja tillverkas. Elon Musk har tidigare berättat att den ska bli ”bättre och billigare” än den kanske tuffaste konkurrenten Ford F-150, med en räckvidd på mellan 64 till 80 mil och en prislapp på under 50 000 dollar.


Tidigare:

Sedan åtminstone 2017 har Tesla-vd:n och grundaren hintat om att nästa modell efter småsuven Model Y kommer bli en pick-up – och då en väldigt futuristisk sådan.

Elon Musk berättar på Twitter att modellen kommer ”senare i år”. Samma dag lät Musk även meddela att han personligen mest ser fram emot pick-upen bland Teslas kommande lanseringar och att ”kanske kommer den bli för futuristisk för de flesta, men jag älskar den.”

Missa inte! Ford utvecklar eldriven pickup