Uppdatering (2019-11-15):

Cybertruck

Nästa vecka väntas Tesla visa upp sin eldrivna pickup, en kategori Elon Musk har lämnat ledtrådar om sedan 2017. Nu avslöjar Roadshow vad den kommer heta: Cybertruck, eller möjligen Cybrtrk.

Tesla har nämligen registrerat båda dessa ord som varumärken med amerikanska patentverket. Med ansökan skickade Tesla dessutom en bild på hur Cybrtrk kommer se ut med sitt eget typsnitt.

Som Roadshow påpekar är cyber inte ett ord vi är vana att se använt nu för tiden då det mest förknippas med det sena 90-talet och tidiga 2000-talet. Men med tanke på att målgruppen för pickuper inte är unga hipsters kanske det passar.

Det är så också möjligt att det är en avledningsmanöver och ett sätt för Tesla att retas lite.


Uppdatering (2019-09-08):

Nu finns åtminstone en månad att sikta på för den som inte kan vänta på att få veta hur Teslas pickup kommer se ut, rapporterar Electrek. På Twitter låter Teslas vd Elon Musk meddela att pickupen ”troligen” kommer visas i november månad.

I en relaterad tweet lät Musk meddela att man är ”nästan där”. Men att visa upp bilen är en sak, att börja producera den en annan. Musk har ännu inte meddelat någon försäljningsstart för bilen, men det lär offentliggöras i samband med uppvisningen av bilen.

Tesla har också flera andra modeller som redan är visade – Model Y, Tesla Semi och Roadster – som alla väntar på produktionsstart.


Uppdatering (2019-07-29):

Bilen som ska välta – i alla fall försöka – den eviga pickupen Ford F-150 från tronen i USA är snart på väg, berättar Teslas vd Elon Musk i en tweet. Där skriver han att Tesla är nära en lansering, men att ”magin ligger i de sista detaljerna”. Uppvisning kan ske om "två till tre månader."

Tesla pickup
Foto: TeslaEn teaser-bild på kommande "pickis"

Nästa modell från Tesla att börja tillverkas är Model Y, men efter det kan pickupen börja tillverkas. Elon Musk har tidigare berättat att den ska bli ”bättre och billigare” än den kanske tuffaste konkurrenten Ford F-150, med en räckvidd på mellan 64 till 80 mil och en prislapp på under 50 000 dollar.


Tidigare:

Sedan åtminstone 2017 har Tesla-vd:n och grundaren hintat om att nästa modell efter småsuven Model Y kommer bli en pick-up – och då en väldigt futuristisk sådan.

Elon Musk berättar på Twitter att modellen kommer ”senare i år”. Samma dag lät Musk även meddela att han personligen mest ser fram emot pick-upen bland Teslas kommande lanseringar och att ”kanske kommer den bli för futuristisk för de flesta, men jag älskar den.”

Missa inte! Ford utvecklar eldriven pickup