Efter en tids rykten har Microsoft nu bekräftat att en skivlös modell av Xbox släpps inom kort.

Xbox One S All-Digital Edition kommer att finnas till försäljning den 7 maj till ett pris av 2 495 kronor.

Helt digital One S

I och med att spelkonsolen saknar optisk läsare sparas spelen i det så kallade molnet. Totalt stöds fler än 1 300 spel, varav du får Minecraft, Forza Horizon 3 och Sea of Thieves på köpet.

Xbox One S All-Digital Edition har stöd för HDR, 4k-upplösning och Dolby Atmos och DTS:X. I övrigt handlar det om exakt samma specifikationer som för vanliga Xbox One S, bortsett från att spelaren för bluray saknas.

Senaste uppdateringen (2019-04-14):

Läckta bilder: Xbox One S utan optisk läsare

Mycket pekar på att Microsoft kommer lansera en helt digital variant av Xbox One S. Nu har en läckt bild som påstås vara just denna konsol dykt upp hos tyska Winfuture. Och av bilderna att döma kommer designen utan några direkta överraskningar – det är helt enkelt en Xbox One S utan skivläsare.

Enligt uppgifterna kan konsolen komma att lanseras redan den 16 april och nå Europa den 7 maj. Priset ska landa runt 230 euro (runt 2 400 kronor), och kan eventuellt komma med Forza Horizon 3, Minecraft och Sea of Thieves förinstallerat. Andra spel spelas online, kanske i en tjänst som kombinerar Game Pass och Xbox Live. 


Tidigare (2019-04-09):

Slås Game Pass och Xbox Live ihop?

Den 7 maj väntas Microsoft presentera en ny Xbox One S, som av allt att döma kommer att sakna en optisk enhet.

Nu rapporterar The Verge att Microsoft vid samma tidpunkt kommer att slå ihop Game Pass och Xbox Live. Den nya speltjänsten ska kosta 14,99 dollar per månad, vilket troligtvis innebär ett svenskt pris på 150 kronor per månad.

I dagsläget kostar Game Pass 99 kronor per månad och Xbox Live Gold 79 kronor per månad, så om du prenumererar på båda tjänsterna kommer du att spara några tior.

Med Game Pass är det i dagsläget möjligt att ta del av ett hundratal spel där Minecraft är det senaste tillskottet. Förhoppningsvis kommer fler titlar att läggas till i samband med lanseringen av Xbox One S.


Tidigare (2019-03-21):

Microsofts skivlösa Xbox släpps 7 maj

Fler och fler spelare håller sig till digitala köp av spel. Det är smidigare än att behöva hantera fysiska skivor, och du kan slå till direkt framför tv:n utan att röra dig en tum.

Därför är det inte så konstigt att Microsoft ryktas ha en version av Xbox One S kallad All-Digital Edition på gång som gör sig av med den optiska enheten och därmed enbart kan spela nerladdade spel.

Nu rapporterar Windows Central att lanseringen av konsolen är planerad till 7 maj, och den ska släppas i hela världen samtidigt.

Windows Central har även sett kartongen till konsolen och har gjort en avbildning av den i Photoshop (för att skydda källan). Designen på själva konsolen sägs bli närmast identisk med den vanliga modellen, med undantag för den plana framsidan där öppningen för den optiska enheten annars skulle vara.


Tidigare (2019-03-06):
Windows Central rapporterar att Microsoft är redo att lansera en ny modell av Xbox One S kallad All-Digital Edition. Som namnet antyder kan du bara spela nerladdade spel, och modellen saknar helt skivläsare.

Förhandsbeställningar av den nya konsolen ska enligt sajten dra igång i april innan den lanseras mer eller mindre globalt i början av maj.

Thurrott.com rapporterade redan i november förra året om konsolen. Enligt ryktena då har den haft det interna kodnamnet Xbox Maverick, och ska bli en billigare variant av Xbox One S som kan kosta under 2 000 kronor, men Windows Centrals källor varken bekräftar eller förnekar det.