Sommaren är snart här och det är dags att ta med solstol, parasoll och foppatofflor ner till playan. Här är prylarna som gör sommarsemestern lite bättre.

Mobilhögtalare

M3 rekommenderarVattentät högtalare

Självklart måste du fylla stranden med ljuva toner (med resten av de närvarandes samtycke, så klart). En trådlös bluetoothhögtalare som klarar av en stänk vatten och lite strand kirrar biffen. Helst ska den ju ha riktigt bra ljud och hyfsad batteritid också. Vi har testat massor av mobila högtalare, och Philips SB300 imponerar extra mycket med en fyllig ljudbild, en smidig design och ett bra pris. Läs hela testet här!

Philips SB300
Pris
: 796 kronor hos Proshop.
 


Fläktar mobil

Svalka med mobilen

Om 2018 års sommar var en indikation på vilka temperaturer vi har att förvänta oss i år så bör vi räkna med en riktig värmebölja även denna sommar. Helst skulle vi vilja bära med oss en portabel ac var vi än är, men det kan bli lite klumpigt. Nu finns det istället smidiga små fläktar som fästs i usb- eller lightninguttaget i din mobil. Smidigt! Det är oklart exakt hur mycket svalka de här små propellrarna faktiskt ger, men de kan knappast göra stranden mindre uthärdlig och kostar heller inga förmögenheter.

Till Android (usb-c-kontakt)
Pris
: 69 kronor hos Cdon.

Till Android (microusb-kontakt)
Pris
: 40 kronor hos Teknikmagasinet.

Till Iphone (lightning-kontakt)
Pris
: 49 kronor hos Cdon.


E-boksläsare

M3 rekommenderarE-boksläsare

Att läsa en riktigt bra bok på stranden är ett måste. Det finns många fördelar med att byta ut din pocketbok mot en e-boksläsare. Till exempel får du plats med ett helt bibliotek i en liten platta som inte tar större plats än en lite större mobiltelefon. När vi testade e-boksläsare utsåg vi Adlibris Letto Frontlight till bästa köpet, tack vare riktigt bra utbud och bra design. Läs hela testet här!

Adlibris Letto Frontlight
Pris
: 995 kronor hos Adlibris.


Gopro Hero 7

Vattentät kamera

Självklart måste du dokumentera vad som sker på stranden, och det helst utan att behöva oroa dig för att sand och vatten ska förstöra kameran. En actionkamera står ut med alla dina äventyr och har dessutom ett trevligt, smidigt format. Störst på marknaden just nu är Gopro. När vi testade deras senaste modell, Hero 7 Black, blev vi bland annat imponerade över bildstabilieringen och det smidiga gränssnittet. Läs hela testet här!

Gopro Hero 7 Black
Pris
: 3 990 kronor hos Clas Ohlson.


Vattentät powerbank solceller

Håll batterierna laddade

Högtalare, mobiler, e-boksläsare – det är många prylar som ska hållas vid liv på stranden, men dessvärre finns det sällan tillgång till eluttag vid solstolarna. Inga problem – idag är det superenkelt att utnyttja solenergi för att ladda tekniken. Den här powerbanken med integrerade solceller håller batterierna fyllda, och är dessutom vattentät.

Outxe Savage 10000mAh
Pris
: 481 kronor hos Mytrendyphone.


Qsun uv mätare

Smart uv-mätare
Solsken är mysigt, men är också potentiellt skadligt för huden. En uv-mätare hjälper dig hålla koll på hur mycket sol du får på dig så att att du inte överexponerar dig, men fortfarande tar in tillräckligt mycket d-vitamin. Comfable gör smarta små mätare som kopplas till din mobil där du får full koll på all statistik du kan tänkas behöva.

Comfable QSun Sun Exposure & Vitamin D Tracker
Pris
: 149 dollar (cirka 1 390 kronor) hos Qsun.


Powerbank ryggsäck solceller

Ryggsäck med superkrafter

Om du verkligen vill slå två flugor i en smäll kanske denna kombinerade ryggsäck och powerbank med solceller är någonting för dig? Den har ett gömt fack bakom panelen på framsidan som låter dig ladda mobilen utan att någon behöver veta.

Ryggsäck med solar bank (Solar bag)
Pris
: 680 kronor hos Cdon.

Missa inte: Snyggaste ryggsäckarna för din pc


Blade

Smarta solglasögon

Att det är viktigt att skydda ögonen från uv-ljus vet vi sedan tidgare. Den teknikintresserade måste så klart dyka upp på playan med ett par smarta solglasögon, till exempel med det här alternativet från Vuzix. Med inbyggd genomskinlig färgskärm i ena linsen styr du dem med hjälp av röstkontroll, pekplattan på karmen eller med tillhörande app i mobilen.

Just nu är glasögonen i en väldigt tidig version, men det går faktiskt att beställa ett par av deras smarta Blade-glasögon redan nu på Vuzix hemsida.

Vuzix Blade Smart Glasses
Pris
: 1 125 euro (cirka 12 300 kronor) hos Vuzix.