Garmin firar 30 år genom att lansera Marq Collection, en serie med fem smarta klockor för folk i farten. Klockorna i den nya serien bygger på Garmins välbekanta Fenix-serie, med skärmar anpassade för utomhusförhållanden, diverse träningsprogram och tillgång till företagets egen digitala plånbok Garmin Pay. Batteritiden uppges vara från 12 dagar i smartwatch-läge till 28 timmar i gps-läge och upp till 48 timmar i Ultratrac-läget.

Här är de fem nya modellerna i Garmins Marq-serie: 

Marq Aviator
Marq Aviator.

Marq Aviator riktar sig till piloter och erbjuder bland annat tre olika tidszoner, flygkartor och information från flygplatser.

Marq Driver
Marq Driver.

Marq Driver, som riktar sig till racerförare och bilentusiaster, har information om 150 kända banor runt om i världen. Klockan kan bland annat räkna ut den genomsnittliga hastigheten på en viss bana, men erbjuder också full koll på varvtider och annat som hör till det snabba bil-livet. 

Marq Captain
Marq Captain.

Marq Captain är anpassad för sjöfarare. Här bjuds vi bland annat på sjökort och information om vind och temperatur, och den tåliga designen ska vara specifikt anpassad för saltvattenmiljöer. Specialfunktioner som kretsar kring regattor, som virtuella startlinjer och kryssningsguider, finns också ombord. 

Marq Expedition
Marq Expedition

Marq Expedition riktar sig till äventyrare och bergsklättrare och erbjuder bland annat höjdmätare, barometer och kompass. Tack vare Climbpro får du information i realtid om berget du bestiger.

Marq Athlete
Marq Athlete.

Marq Athlete riktar sig till idrottsutövare och har en rad inbyggda sensorer som håller koll på puls, vo2 max och andra relevanta mätetal för aktiva användare.

Priserna ligger på mellan 1 500 och 2 500 dollar styck. De svenska priser vi faktiskt har lyckats snappa upp från Garmins pressrepresentanter gör gällande att den billigaste modellen, Athlete, kommer att kosta cirka 16 000 kronor. För värstingen Driver får du räkna med att betala 27 000 kronor, medan övriga modeller placerar sig någonstans där emellan på prisskalan.