Uppdaterad (2019-10-14):

Huvudarkitekten lämnar Atari VCS

Ataris nygamla spelkonsol Atari VCS, tänkt som en motsvarighet till Nintendos NES Classic och Sega Genesis Mini, kanske aldrig släpps enligt uppgifter till The Register.

Missa inte: Test - 6 minidatorer med maxkraft 

Systemets huvudarkitekt Rob Wyatt meddelar nu att han lämnat projektet efter att inte fått betalt av Atari de senaste sex månaderna. Något som gör det otroligt att Atari VCS kommer hinna släppas i butik till mars 2020, om alls.

Sedan tidigare har utvecklingen av retrokonsolen drabbats av flera förseningar. Projektet presenterades första gången 2017 och startade en insamlingskampanj på Indiegogo under sommaren 2018 för en retrokonsol som också skulle vara en dator med ett Linux-baserat operativsystem som användare skulle kunna ladda ner och installera ytterligare spel och program på.

Indiegogo-kampanjen samlade i slutändan in över 3 miljoner dollar. Då var konsolen tänkt att släppas under andra kvartalet 2019.

Atari har sagt att de inte tänker kommentera The Registers-uppgifter eftersom de antingen är inkorrekta eller utdaterade eller innehåller information som otillåtet läckt ut från projektet. Däremot har man publicerat en ny artikel på Medium, som går igenom en del hårdvarumässiga fakta och dessutom visar bilder inifrån fabriken.


Tidigare (2019-03-20):

Atari VCS försenas

Sitter du och väntar på Atari VCS har vi både goda och dåliga nyheter åt dig.

De goda nyheterna är att spelkonsolen ska utrustas med vassare komponenter i form av Ryzen-processor och Vega-grafik, något som gör det möjligt att spela mer krävande spel. Dessutom blir det möjligt att se strömmande video i 4k-upplösning via exempelvis Netflix, rapporterar Engadget.

De dåliga nyheterna är att förändringarna innebär att lanseringen sker först i slutet av året. Med tanke på att konsolen presenterades redan i juni 2017 (då under namnet Ataribox) blir det alltså en lång väntan för de potentiella kunderna.

Vill du veta mer om Atari VCS kan du ta del av beskrivningen på Indiegogo.