Även Porsche får hoppar på trenden med stora, coupé-härmande, fyradörrars suvar. Den tyska biltillverkaren presenterade nyligen en ny version av tredje generationens Cayenne som nu förvandlats till något mindre rymligt men med ett helt nytt utseende.

Modellen har blivit 19 mm bredare och 20 mm lägre för att förstärka den sportiga profilen. Baktill finns en takspoiler, men också en adaptiv spoiler längst ut på bakluckan som fälls ut vid hastigheter över 90 km/h för ökat marktryck – och så ser det ju lite häftigt ut också.

Cayenne

På alla modeller är glastak standard, medan ett tak i kolfiber kan köpas till. Baktill finns endast fyra platser, medan ett 2+1-säte kan väljas till utan extra kostnad. Baksätet är placerat 30 mm lägre än i vanliga Cayenne för att takhöjden i baksätet inte ska påverkas för mycket.

Cayenne Coupé har som standard en 340 hästkrafter stark sexcylindrig turbomotor. Vridmomentet är 450 mm och 0-100 km/h avverkas på sex sekunder.

Ett "värre" val finns också, Caynne Turbo Coupe som med en fyra liter stor V8 med dubbelturbo skjutsar iväg denna stora pjäs på 3,9 sekunder. 550 hästkrafter och 770 nm gör det hela möjligt.

Priserna börjar på 830 000 kronor för Cayenne Coupé, 1 464 000 kronor för Cayenne Turbo Coupé.