Uppdatering (2019-04-18):

Billigare Switch kan släppas till hösten

Förra månaden kom uppgifter om att två nya modeller av Nintendo Switch är under utveckling, men om vi får lov att tro en ny rapport från japanska Nikkei ser det nu ut som det bara blir en ny modell som släpps under 2019.

Den nya toppmodellen med mer kraftfulla komponenter ska nämligen ha blivit försenad, så Nintendo väljer att prioritera den nya budgetmodellen.

Fokus för den nya budgetmodellen är bärbart spelande, men det ska ändå vara möjligt att koppla in apparaten i en tv-apparat för den som så önskar.

Den nya budgetmodellen av Nintendo Switch ska börja säljas under hösten, men det är fortfarande möjligt att vi får se en förhandsvisning på E3-mässan i juni.


Tidigare (2019-03-25):

Två nya modeller av Nintendo Switch på gång?

Enligt Wall Street Journal kommer Nintendo att lansera två nya modeller av spelkonsolen Switch i sommar, närmare bestämt en ny budgetmodell och en ny toppmodell.

Vad gäller budgetmodellen sägs det bli tal om en efterföljare till 3DS. Det som försvinner jämfört med vanliga Switch är vibrationsfunktionen och stödet för joycon-kontroller.

När det kommer till toppmodellen väntas det bli tal om en mer kraftfull processor, trots allt har Tegra X1 fyra år på nacken vid det här laget. Men vad som erbjuds i övrigt återstår att se.

De två nya modellerna av Nintendo Switch kommer troligtvis att visas upp på E3-mässan i juni.