Senaste uppdateringen (2019-07-11):

Läckta bilder avslöjar Galaxy Note 10

Den 7 augusti ska Samsung presentera Galaxy Note 10 på ett event i New York, men redan nu har bilder och vissa specifikationer läckt ut.

Sålunda vet nu att skärmen kommer att gå nästan ända ut till kanten och att det finns ett hål för kameran längst upp. På baksidan för modellen på 6,28 tum finns en trippelkamera, men det tycks bli tal om fyra kameror i modellen på 6,75 tum.

Enligt bilder från den amerikanska myndigheten FCC som lagts ut på Sammobile saknar Galaxy Note 10 ett klassiskt hörlursuttag, det enda som finns på undersidan är nämligen ett uttag för usb-c. Dessutom tycks den speciella Bixby-knappen ha försvunnit.

Samsung Galaxy Note 10 kommer att släppas i minst två färger, närmare bestämt svart och en kombination av blått och silver.

Enligt tidigare uppgifter kan det bli tal om fyra olika modeller, varav två sägs ha stöd för 5g-nätet. Skärmstorleken sägs ligga på 6,28 respektive 6,75 tum. I den förstnämnda storleken blir det tal om tre kameror på baksidan, medan det blir fyra kameror på baksidan i den sistnämnda.

Vad gäller processorn lär det bli aktuellt med Snapdragon 855 i USA och Exynos 9820 i vår del av världen. Det tycks även som om Samsung bestämt sig för att slopa den klassiska hörlurskontakten, detta efter att tidigare ha hånat Apple för att ha gjort exakt samma sak.

Räkna med att fler detaljer kommer att läcka ut under de närmaste veckorna.

Senaste uppdateringen (2019-07-02):

Lanseras den 7 augusti

Under måndagen lät Samsung meddela att man anordnar ett nytt Galaxy Unpacked-event på Barclays Center i Brooklyn, New York den 7 augusti.

Det stora dragplåstret på eventet är den nya flaggskeppsmobilen Galaxy Note 10 och för att locka oss lite extra har Samsung valt att publicera en bild på den tillhörande pekpennan S Pen som tycks sticka ett hål på kameralinsen. Enligt The Verge handlar det troligtvis om att vi får se ett kamerahål på framsidan, med andra ord slipper vi en så kallad sensorpanel.

S Pen

Uppdaterad (2019-04-29):

Samma batteri som i Galaxy S10 5g?

Enligt tidigare uppgifter kan vi få se inte mindre än fyra versioner av kommande Galaxy Note 10, bland annat en mystisk Note 10 Pro. Så här långt vet vi i stort sett ingenting om denna proffsmodell av Galaxy-Note-serien. Men nya uppgifter visar att batteriet kan växa rejält, rapporterar GSM Arena.

Enligt uppgifter till sajten kommer denna Note 10 Pro ha ett 4 500 mAh stort batteri, precis 500 mAh större än batteriet som sitter i dagens Note 9. Batteriets modellnummer (EB-BN975ABU) stämmer också bra överens med det modellnummer som hittills har sammankopplats med den omsusade Note 10 Pro, nämligen SM-N975.

Möjligen rör det här sig om samma batteri som redan sitter i 5g-modellen av Galaxy S10, som även den har ett rejält 4 500 mAh-batteri.


Tidigare (2019-03-28):

Note 10 kan bli helt utan knappar

Samsung lanserade sin nya flaggskeppsmobil Galaxy S10 häromveckan, och nu dyker de första ryktena om nästa toppmodell upp: Galaxy Note 10.

Enligt en rapport från koreanska ET News har Samsung något helt nytt på gång för nästa Note-modell. Den påstås nämligen bli helt knappfri. Inte en enda knapp ska den ha: Ingen låsknapp, inga volymknappar, ingen Bixby-knapp.

Knapparna ska ersättas av gester och beröringssensorer, men några fler detaljer om hur det kommer fungera har ET News inte.

Rapporten påstår att Samsung kommer prova konceptet i en Galaxy A-modell innan det kommer till Note, för att se hur bra det fungerar och hur populärt det är bland användarna.

En rapport från Sam Mobile i februari påstod att Note 10 kommer få fyra kameror på baksidan, men hade inte heller några ytterligare detaljer som hur mycket optisk zoom det innebär eller något annat.

Samsung Galaxy Note 9 SM-N960F/DS 128GB Pris vid test: 6898 kr.

Bästa pris just nu: 7025 kr