Håller du på att svettas bort i värmeböljan, eller ska du i väg till varmare trakter inom kort? Här är åtta coola prylar som ger svalka i sommarhettan.

Air condition

Smart och portabel luftkonditionering

En portabel luftkonditionering är såklart ett måste under årets varmare månader. Vi har skrivit en hel artikel där vi tipsar om de modeller vi tycker är intressantast på marknaden just nu. Bland de smartare modellerna är Electrolux Airflower, som är en cylinder som går att placera i de flesta skrymslen och vrår. Led bara ut ventilationsslangen genom till exempel ett fönster och saken är biff! Självklart kan den fjärrstyras via tillhörande app.

Electrolux Airflower Well P7
Pris
: 7 490 kronor hos Whiteaway.


Solskydd

Uppkopplat solskydd
En lunch ute på altanen i all ära, men under sommarens varmaste månader kan det nästan bli obehagligt varmt mitt på dagen. Det här går så klart att lösa lätt med ett solskydd, till exempel en utdragbar markis.

Har du ett smart hem kan det förstås inte vara en vanlig, dum markis utan ett smart och uppkopplad solskydd som vet exakt när du behöver det eller inte! Det finns flera smarta lösningar på marknaden, en av de största just nu är Somfy. De kirrar inte bara markisen utan har även flera intressanta tillvalsmöjligheter i form av till exempel uv-sensorn Sunis Wirefree.


Vattenflaska

Håll koll på vattenintaget

Att upprätthålla vätskebalansen är a och o i värmen. Ibland är det svårt att komma ihåg att fylla på med vatten kontinuerligt, därför finns det såklart smarta vattenflaskor med tillhörande appar som påminner oss om att dricka en slurk då och då. En av de som fått bäst omdömen av användare är H2O Pal, som ger dig all statistik du kan tänka dig om ditt vattenintag under dagen.

H2O Pal
Pris
: 170,89 euro hos Amazon.de.


Netatmo

Vad är vädret egentligen?

Hur mycket kläder ska jag klä på mig? Ska jag ta med mig kepsen? Eller borde jag bara stanna inne i dag? Med en smart väderstation slipper du gissa hur du bör klä dig bäst för väderleken. Självklart finns det även smarta produkter som ger dig alla svar när det gäller väder, vind och temperatur.

Perfekt för dig som till exempel vill hålla koll på hur vädret är vid sommarstugan, eller bara vill integrera väderstationen i ditt smarta hem. En av de populäraste tillverkarna just nu är Netatmo, där du i en tillhörande app inte bara får full koll på vädret utan även klimatkvaliteten såväl inom som utomhus.

Netatmo Weather Station
Pris
: 1 390 kronor hos Webhallen.

Pump

Blås upp poolen på nolltid

Det är mycket som ska blåsas upp på sommaren, oavsett om det är en svalkande pool, leksaker till densamma, cykeldäck eller kanske födelsedagsballonger. Ibland räcker lungorna inte riktigt till. Med en smidig, elektrisk pump är saken biff! Den här modellen kostar dessutom under hundringen.

Elektrisk Pump 230V för Camping & Madrasser
Pris
: 119 kronor hos 24.se.


Kitchenaid

Gör din egen islatte

En varm kopp kaffe är inte alls lika mysig i hettan som i höstrusket, men koffeinberoendet försvinner inte bara för att det är sommar. Svaret på dina böner är islatte eller andra typer av kaffedrycker som är kalla, så kallade cold brews. Att köpa detta på valfritt kafé kan bli kostsamt, och att göra det hemma är mycket bättre för plånboken.

Den här snygga maskinen från Kitchenaid fixar biffen. Du behöver bara hälla i malda kaffebönor och vatten! Den fungerar även lika bra för iste. Din kalla dryck kan sedan förvaras i kylskåpet i upp till två veckor.

Kitchenaid Cold Brewer
Pris
: 1 743 kronor hos Kitchentime.


Ambi

Gör fläkten smartare

Har du redan en luftkonditionering eller fläkt och vill uppgradera till en smart? Nu behöver du inte längre köpa en helt ny modell – det räcker med att köpa den här gulliga lilla dosan. Ambi Climate är en styrenhet för luftkonditioneringsprodukter och den är kompatibel med över 50 olika märken av fläktar och luftkonditioneringstillverkare (se hela listan här).

Ambi Climate är IFTT- och Alexa-kompatibel och använder artificiell intelligens för att göra klimatet hemma så behagligt som möjligt för just dig.

Ambi Climate 
Pris
: 1 499 kronor hos CDON.


Iskross

Fixa isen på ett kick

Ett utmärkt sätt att hålla sig sval är med hjälp av välsmakande och kalla förfriskningar. Många drinkar som hör sommaren till kräver krossad is, oavsett om de är med eller utan alkohol. Slipp slå dig ursinnig, den här maskinen slår sönder isbitarna åt dig.

Flow Ice Crusher
Pris
: 350 kronor hos Teknikmagasinet.