TV-apparaterna växer och blir allt större. Det innebär att de tar upp mer blickfång vilket i sin tur ställer högre krav på designen. Samtidigt blir de allt tunnare vilket gör det än svårare att få till riktigt bra ljud. Designteamet måste arbeta tätt tillsammans med övriga team för att alla delar ska samverka på bästa möjliga vis.

Emil Thorup
Möbeldesignern och Philips TV-ambassadören Emil Thorup

Den danska möbeldesignern Emil Thorup, som också är ambassador för Philips TV, har tidigare inte varit särskilt entusiastisk inför att ha en TV i sitt vardagsrum, främst på grund av designperspektivet. Men sedan han såg Philips OLED +903 har han ändrat sig. Numera har han nämligen precis en sådan hängandes på väggen. – Det finns två delar jag tycker är viktiga för att det ska vara en lockande TV, det är designen och prestandan. Med en tunn, elegant ram och möjligheten att hänga upp den på väggen, ihop med en högpresterande processor får du en riktigt bra upplevelse. Fördelen med OLED +903 är att den har allt detta, men även ljud av högsta kvalitet från Bowers & Wilkins, säger Emil Thorup.
 

Därför skaffade Emil en TV
Emil Thorup tycker att det är dags för TV:n att göra comeback i människors hem.
– Det är så tråkigt när man ser familjer där varje person sitter i varsitt hörn i vardagsrummet och stirrar ner i sina mobiltelefoner. En stor del TV-upplevelsen är att se något tillsammans och sedan diskutera innehållet efteråt. Att samla familjen, säger han.
TPVision TV

Därför har han införskaffat en TV. Han vill kunna samla vänner och familj och titta tillsammans.
Nu när TV-apparaterna även är en designpjäs i rummet blir det dessutom roligare att ta steget till en rejäl TV, även för den som är intresserad av design och formgivning. TV:n får en naturlig plats i vardagsrummet.
– Min TV hänger på väggen mittemot min loungesoffa. Det är den perfekta platsen för att sträckkolla på Netflixserier – eller för mig att vältra mig i min hemliga last: Youtube bloopers, säger Emil.

Läs mer om Philips OLED +903