Android Police rapporterar om en bugg som kan leda till både pinsamma och rent av farliga situationer. Det är Android-versionen av Skype som hos vissa användare automatiskt svarar på alla inkommande samtal, oavsett vad inställningen för autosvar är.

Skype har enligt Microsoft en sådan inställning för att till exempel göra det möjligt att ringa hem och titta till ett husdjur medan du är ute, eller som ett tillfälligt alternativ till en babymonitor.

Den första rapporten om märkliga autosvar dök upp på Microsofts supportforum i januari och personen som skrev hade då drabbats i ett par veckor. Tips som att avinstallera och installera om appen, logga ut och in, rensa cache-filer och liknande gör ingen nytta, men flera användare har lyckats lösa problemet genom att ta bort parkopplingen mellan mobilen och en smartklocka som Google Wear eller Samsung Gear.

Microsoft har fixat buggen i den senaste betaversionen av Skype för Android, och den lär släppas för allmänheten inom kort. Några rapporter om samma beteende i versionerna för IOS, Windows eller Mac har inte kommit.