Photoshop har haft innehållsmedveten fyllning sedan 2010, och tekniken har förbättrats och förfinats genom åren. Men det är en sak att göra det i stillbilder och en helt annan att göra det i video. När innehållet rör sig och omgivningen ändras från bildruta till bildruta blir det genast betydligt mer komplext.

Det har inte hindrat Adobes utvecklare från att försöka, och nu har de kommit så långt att företaget har lanserat innehållsmedveten fyllning som en ny funktion i en uppdatering av After Effects. Med innehållsmedveten fyllning kan du rita runt ett störande objekt, så målar programmet över det genom hela klippet. Eftersom funktionen är så ny kommer den säkert gå bet på många situationer, men kan spara ofantligt mycket tid när den fungerar bra.

Adobe after effects

Innehållsmedveten fyllning använder maskininlärningssystemet Adobe Sensei.

Uppdateringen är en av flera av Adobes proffsprogram för video- och ljudredigering som har släppts inför NAB-mässan i Las Vegas. Premiere Pro har bland annat ett nytt gränssnitt för att planera ett projekt på en slags anslagstavla, Audition har en funktion för att automatiskt sänka volymen på bakgrundsljud så att förgrundsljud och musik hörs ordentligt, och Character Animator har bättre riggning.