Det finns gott om innehåll på Instagram som kanske inte är olagligt eller uttryckligen bryter mot företagets regler, men som ändå är olämpligt av olika anledningar. Bilder som anspelar på sex men inte visar några faktiska sexuella handlingar, våld, smaklösa eller grova skämt, spam och konspirationsteorier är exempel Instagram tar upp när det Facebook-ägda företaget nu börjar strama åt spridningen av dessa.

Läs också: Konspirationsteorier sprids på Youtube - anställda protesterar

Med hjälp av nya algoritmer ska Instagram hindra spridningen av detta tveksamma eller olämpliga innehåll. Bilder och videor som pekas ut som olämpliga kommer inte längre visas i hashtag-samlingar eller Utforska-sidor där Instagram rekommenderar nytt innehåll för användarna, rapporterar Techcrunch.

Det är hittills inte känt om Instagram även kommer stoppa sådant innehåll från att visas i Stories och i ditt flöde, eller om det bara gäller rekommendationssidor. Instagram har heller ingen preciserad definition av exakt vad som räknas som olämpligt, så räkna med en hel del kritik under de kommande månaderna.