Två säkerhetsforskare upptäckte att det var möjligt att lura spelplattformen Origins användare att köra bedräglig kod på sina datorer, med enkla metoder. Buggen ska ha drabbat Windows-användare med Origin-programmet installerat på sina datorer, rapporterar Tech Crunch, men Electronic Arts ska nu ha fixat säkerhetsproblemet.

Bedragare har haft möjlighet att köra i stort sett vilket skadligt program som helst på Origin-användares datorer. Säkerhetshålet utnyttjade att Origin tillåter åtkomst till spelbutiker från en webbläsare genom att trycka på en länk med origin:// i adressen. Detta kunde dock användas för att lura användare att starta i stort sett vilket program som helst, med samma privilegier som en inloggad användare.

Än värre var att bedragare kunde skicka så kallade Powershell-kommandon för att köra gisslanprogram och stjäla exempelvis inloggningsuppifter.

EA meddelar att problemet ska vara fixat från och med måndagen, och att Mac OS-klienten inte ska ha drabbats. Kör du Windows-klienten är en omedelbar uppdatering till senaste version att rekommendera.