Senaste uppdateringen (2019-10-03):

Galaxy Fold lanseras i Sverige

Utrullningen av Samsung Galaxy Fold tuffar på. Efter lanseringen i Sydkorea 6 september har den vikbara mobilen kommit till Storbritannien och ett fåtal andra länder.

Glädjande nog har Samsung nu meddelat att Sverige hör till nästa omgång länder där telefonen ska börja säljas. Galaxy Fold släpps i Sverige, Norge, Danmark och Finland om två veckor, fredagen 18 oktober.

Galaxy Fold: Vi känner på Samsungs vikbara smartphone

Det rekommenderade priset i Sverige blir 23 000 kronor och då ingår trådlösa hörlurarna Galaxy Buds, ett skal och ett års drulleförsäkring med Samsung Care Plus.

Telefonen kommer till att börja med bara säljas på Elgiganten Barkarby och Kungsgatan i Stockholm, Telias största butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö, i Samsungs butik på Kungsgatan i Stockholm samt i Telias onlinebutik.


Uppdatering (2019-09-21):

Rör inte för hårt

Galaxy Fold har nu börjat säljas i ett litet antal länder och de första kunderna har fått sina telefoner. Häromdagen lade Samsung upp en video på Youtube med instruktioner för hur användarna bör hantera sin nya dyrgrip.

Samma instruktioner visas när du först startar telefonen, visar en video från Jerry Rig Everything, som har fått tag på ett exemplar från Sydkorea. Det handlar om:

  • Undvik att trycka hårt på skärmen. Vidrör bara lätt.
  • Låt inte vatten eller damm komma in i telefonen.
  • Lägg ingen extra skyddsfilm på skärmen.
  • Håll den borta från prylar som kan påverkas av starka magneter, som kreditkort och medicintekniska hjälpmedel.
Galaxy Fold: Rör försiktigt

Jerry Rig Everything börjar sedan testa telefonens tålighet och finner att Samsung gör helt rätt i att uppmana användarna att vara extra försiktiga. Den tål nästan ingenting. Skärmen kan till exempel repas med naglarna, och damm kommer fortfarande in alldeles för lätt.

Vad Samsung däremot verkar ha fått till betydligt bättre än i den första versionen som drogs tillbaka i våras är gångjärnet, som nu håller emot och vägrar öppnas förbi 180 grader.