Nike Hyperadapt var de första självsnörande skorna som säljs till allmänheten, och i dag säljer Nike skorna Adapt BB med en liten motor som drar åt de dolda snörena. Tyska skotillverkaren Puma har också utvecklat en variant av tekniken i ett par skor kallade Puma Fi som planeras att släppas i början av 2020.

Puma vill se till att skorna fungerar i verkligheten, och har därför öppnat för intresseanmälan till ett betatest av dojorna, rapporterar Engadget. Anmälan är öppet fram till 28 april för konsumenter i elva länder, inklusive Sverige och bland annat USA, Japan och Indien. Du kan anmäla dig antingen i Pumatrac-appen eller på Pumas webbplats.

Förutom skostorlek och personuppgifter ombeds du fylla i dina tankar om tekniken, och de som väljs ut kommer få använda skorna en tid och måste sedan fylla i enkäter om upplevelsen så att Puma kan förbättra skorna innan lansering.

Till skillnad från Nikes skor måste du aktivera åtsnörningen manuellt och de dras inte åt så fort du satt på dig dem, men å andra sidan har de en mindre laddare och kan anslutas direkt till Apple Watch.