Enligt nya uppgifter, hittade av Jane Manchun Wong som letar i populära appar och tjänster efter nya funktioner och delar sina resultat på Twitter, ser Instagram ut att vilja tona ned antalet gillanden på bilder och videor som delas på tjänsten i fortsättningen.

Instagram testar regelbundet nya funktioner och varianter av appen, och i en testversion som Jane Manchun Wong hittat beskriver Instagram för sina testare att:

”Vi vill att dina följare ska fokusera på vad du delar, inte hur många ’likes’ ett inlägg får. Under detta test kommer bara personen som delar inlägget kunna se det totala antalet ’likes’ det får.”

Följare ser därmed inte antalet gillanden, däremot några av användarna som har gillat bilden – och kanske kan det bidra till en lite bättre klimat på sociala medier. Däremot visas fortfarande det totala antalet följare ett konto har.

Instagram har också bekräftat för Tech Crunch att den här funktionen är en del av ett internt test som publika användare ännu inte kan ta del av. Om detta kommer till allmänheten är inte känt.