Åh du vackra, underbara, mikrotransaktionsfria värld

Kan vi ta en paus från alla superlativen och bara beakta det faktum att Rage 2 helt och hållet saknar onlinefunktioner? I en tid av då alltfler spel lanseras som internetkrävande ”live services” känns det trevligt att Avalanche istället fokuserat på att ge oss en komplett offline-värld där det alltid finns något att utforska runt hörnet. Vi behöver inte åka särskilt långt med våra fordon innan vi lägger märke till utposter, vägpirater, övergivna byar och hemliga baser.

Rage 2 cruising

Det finns förvisso tillfällen då sträckorna känns alltför långa mellan de olika uppdragen. Ibland vill vi helt enkelt bara nå vår destination utan att störas av vägförsäljare, enorma robotar eller de otaliga gängkrigen faktionerna emellan. Dock brukar det räcka med att åka sagda sträcka en gång, sedan får vi turligt nog tillgång till fast travel-funktionen. Om det är något annat vi saknar är det främst fler befolkade handelsposter, men då Rage 2 ändå ska gestalta postapokalypsen känns scenariot med ett fåtal ”städer” ändå trovärdigt.

Omdöme

Sedan vi tog våra första steg i Avalanche Studios vision av undergången har vi haft svårt att lägga kontrollen åt sidan. M3 rekommenderarKombinationen öppen värld, mutantfreaks och superkrafter är alldeles för underhållande, faktiskt långt över våra förväntningar. Visst blir vissa sträckor någorlunda tradiga ibland, men vad gör det när världen annars är så pass komplett som det är? Tillsammans med den eminenta kontrollen och de dynamiska striderna gör det Rage 2 till en av årets mest beroendeframkallande titlar hittills.


Fakta Rage 2

Testat: Maj 2019
Genre: Action
Utgivare: Bethesda
Utvecklare: Avalanche Studios
Format: PC, Playstation 4, Xbox One 
Testat på: PC
Lansering: 14 maj 2019
Pris: PS4: 543 kronor hos Spelbutiken. Xbox: 543 kronor hos Spelbutiken. PC: Från 375 kronor hos Prisjakt.

plus

Massiv och välfylld spelvärld.
Riktigt underhållande stridssystem.
Stort utbud av fordon att låsa upp. 
Många uppgradringar för din rustning att välja mellan.

minus

En del buggar återstår. 
Motorcyklarna känns omöjliga att styra.
General Cross är kanske inte den mest karismatiska eller originella skurken. 

Betyg 5 av 5