Ägare av Amazons olika Echo-högtalare kan sedan förra veckan lyssna gratis på en begränsad katalog musik från företaget. Men en betydligt mer ambitiös streamingtjänst kan också vara på gång. Music Business Worldwide (MBW) rapporterar nämligen att Amazon för samtal med olika rättighetsinnehavare för att starta en utmanare till Tidal och Deezer med högupplöst ljud.

Amazons tjänst sägs kosta ungefär 50 procent mer än Spotify och Apple Music, och har högre kvalitet än cd enligt de branschkällor MBW har talat med. Lanseringen väntas ske någon gång senare i år. Om tjänsten blir verklighet har Amazon fyra olika musikstreamingtjänster: Gratismusik för Echo, musik som en del av Prime-abonnemang, Music Unlimited och den nya tjänsten.

Med tanke på att Amazons streamingtjänst för tv och film, Prime Video, har kommit till Sverige är det fullt möjligt att även en premiumtjänst för musik kan släppas här.

Är du nyfiken på om dina öron och/eller högtalare klarar att skilja högupplöst ljud från vanlig aac-komprimerat ljud kan du göra ett blindtest på digitalfeed.net.