Testad produkt: Marshall Stockwell II
Pris: Från 1 079 kronor via Prisjakt

Marshall har de senaste åren skämt bort oss med både kompetenta och riktigt snygga produkter. Alltifrån multiroom-högtalare till hörlurar – samtliga med en design som formligen skriker hårdrock och tillika det enskilt största skälet till dess försäljningssuccé.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Stockwell II är båda charmerade och tuff på en och samma gång. En given följeslagare på resan och till beachen som levererar när det gäller både ljud och drifttid. Snygg, smidig till formatet och kvalitetskänslan är gedigen. Utan tvekan en av årets coolaste högtalare!

Positivt

  • Tuff, tålig design.
  • Förhållandevis bra ljud.
  • Bra batteritid.

Negativt

  • Går inte att koppla ihop med ytterligare en högtalare för äkta stereoljud.
  • Priset.
Nyheter inom just segmentet trådlösa bärbara högtalare har däremot lyst med sin frånvaro på senare tid. Tills nu – då tillverkaren förutom den biffiga Tufton även lanserar denna riktigt kompakta och verkligen portabla Stockwell II.
Marshall Stockwell II

Stockwell II mäter 180 x 161 x 70 millimeter så rent fysiskt skrämmer den knappast någon. Den nätta kroppshyddan i kombination med en relativt låg vikt och inbyggd strömadapter innebär däremot att den passar utmärkt som resehögtalare.

Formmässigt skäms den inte heller för sig och vid en snabb anblick kan den på höjden designade Stockwell med lite god vilja misstas för en manbag, det vill säga en liten herrväska. Sammantaget riktigt snygg! Högtalaren är dessutom IPX4-klassad (striltätt) och tål således en del väta.

Robust design och IPX4-klassad

Kvalitetskänslan är hög med en kraftig och till synes ramverk i silikon samt en fast metallgrill på fram- och baksidan. På ovansidan tronar tre feta vred för justering av volym/strömbrytare, bas samt diskant. I vänsterkant hittar vi en liten knapp för att aktivera sökning via bluetooth och på den högra sidan finns en tiostegad batteriindikator som lyser ilsket rött när vi slår igång högtalaren.

Stockwell II test
Analoga vred för volym, bas samt diskant.

Ljudmässigt följer Stockwell den av Marshall redan utstakade stigen med ett förhållandevis basdominerande sound. Den ställbara diskanten är distinkt och bidrar med en krispig fräschör till helheten. Mellanregistret är däremot något återhållsamt och saknar viss dynamik. Volymreglaget är något missvisande då det inte händer mycket förrän någonstans mellan sjuan och åttan på det tiostegade reglaget och då rejält.

Går att dra på rejält med volym

Bestyckningen består av en 10 Watt klass D-förstärkare som driver subwoofern samt två 5 Watt klass D-förstärkare för enhetens både framåt- och bakåtriktade diskanthögtalare vilket resulterar i en riktigt bra spridning av ljudet i rummet. Och den här lilla krabaten levererar högre volym än man kanske kan tro med tanke dess blygsamma storlek – fullt tillräckligt för att bjuda upp ett mindre sällskap till dans på balkongen, uteplatsen eller vid lägerelden.

Det inbyggda litiumjonbatteri mäktar med upp till runt 20 timmars drift och laddningstiden, från tomt till fullt, ligger på runt 5 timmar. Det går även att snabbladda Stockwell i 20 minuter och då får du runt sex timmars batteritid.
M3 rekommenderar

Specifikationer

Testad: Maj 2019
Tillverkare: Marshall
Typ: Portabel bluetooth-högtalare
Kabinettyp: Basreflex
Uteffekt: 1 x 40 Watt, 2 x 15 Watt
Anslutning: Bluetooth 5.0, aux 3,5 mm
Inbyggt batteri: Upp till 20 timmars lyssningstid
Frekvensåtergivning: 60Hz – 20kHz
Handsfree-funktion: Nej
Övrigt: IPX4-klassad, finns i färgerna svart eller blå
Mått: 18 x 16 x 7 cm
Vikt: 1,38 kilo
Rek.pris: 2 695 kronor
Pris: Från 1 079 kronor via Prisjakt

Betyg: 4 av 5