Känner du någon som är född år 2002? Då är chansen stor att denna tar studenten i sommar. Roligt! Men vad ska man ta med sig för present till mottagningen? Vi hjälper dig hitta presenterna alla teknikintresserade studenter vill ha.


Studentfest

Blåljus till festen

Klart de ska ha en Blaupunkt PS 1000 till sin studentfest! Anslut din telefon via bluetooth till 2 x 30 rms watt och låt musiken börja dunka. Inbyggt batteri, aux-in, fm-radio, usb, samt möjlighet till karaokesång levereras i en svart högtalare med blinkande lampor. En extra basfunktion sätter fart på musiken och förhoppningsvis festen. Batteriet är på 4 000 mAh och bör hålla igång tills den sista personen lämnar partyt.

Kostar 1 903 kronor hos Amazon Sverige


Studenten

Lätt som luft

Apples tunnaste och lättaste bärbara dator, superladdad med Apples M1-chipp kommer garanterat att göra alla studenter glada. Tackla dina skolprojekt med hjälp av en blixtsnabb åttakärnig processor. Ta grafikintensiva appar till nästa nivå med en grafikprocessor som har upp till åtta kärnor.

Macbook Air är dessutom knäpptyst och har ett batteri som tuffar på upp till 18 timmar. Och den väger bara 1,29 kilo.

Kostar 11 989 kronor hos MediaMarkt


Studentfest

Glid fram på el

Överraska den nyblivna studenten med en elscooter. Mi Essential har slitstarka däck med halkskydd och dämpning, vilket gör att de kan ta sig fram säkert på vägarna. Bortsett från det är scootern även rustad med ett dubbelt bromssystem där det bakre däcket har en regenerativ bromsskiva.

Kostar 2 990 kronor hos Amazon Sverige


Smart anteckningsbok studentpresent

Digitala anteckningar

Kommer studenten i fråga att plugga vidare på högskolan i höst? Det här anteckningsblocket tar studerandet till nästa nivå! Allt som kritas ner i Rocketbook Everlast sparas nämligen och kan skickas till valfri molntjänst. Sidorna kan sedan torkas av för att användas igen, och igen, och igen. Både smart och miljövänligt med andra ord! Finns i tre olika storlekar.

Rocketbook Everlast
Pris
: Kostar 399 kronor hos Coolstuff


Studenten

Bär med solcellerna

Ungdomar idag är klistrade vid sina telefoner. Det är TikTok, Instagram, Whatsapp och mycket mer som måste uppdateras och läsas. Sunnybag Explorer är en ryggsäck med en avtagbar solpanel på sex watt, som kan ladda telefonen. Den har usb-port, rymmer 15 liter och är vattenavvisande.

Enligt tillverkaren laddas batteriet fullt på tre timmar om du sitter i direkt solljus.

Kostar 845 kronor hos Amazon Sverige


Mobilskal för studenter

Ett nytt mobilskal

För den teknikintresserade är mobiltelefonen en ovärderlig dyrgrip, fylld med appar och information som styr hemmet och alla andra tillbehör. Ett skal är därför ett måste, dels för att skydda, men även för att pryda mobilen. Så varför inte ge studenten i fråga en makeover till sin lur? Här hittar du våra favoritskal till några av de senaste modellerna:

Apple
Iphone 12, 12 Pro och 12 Pro Max.
Iphone 11, 11 Pro och 11 Pro Max
Iphone XS/X
Iphone XR
Iphone XS Max

Samsung
Galaxy S21, S21 Ultra och S21 Plus
Galaxy S20
Galaxy S10/S10 Plus
Galaxy S10e
Galaxy Note 9

Huawei
P30/P30 Pro
P30 Lite
Mate 20 Pro
P20/P20 Pro/P20 Lite


Festbilderna på nolltid

Polaroid Lab Fotoskrivare

Skicka med festdeltagarna en bild från tillställningen när de går hem. Polaroid Lab är en fotoskrivare som tar en bild från din smartphone och projicerar den på kamerafilm så att ditt foto framkallas till en riktig, analog Polaroidbild. I den tillhörande appen kan du skapa kollage och lägga in häftiga effekter på dina bilder. Fort går det också!

Kostar 1 416 kronor hos Amazon Sverige


När du inte vet vad du ska ge

Studenten

Är din hjärna tom på presentidéer? Då kan du alltid ge bort choklad. Denna Toblerone-ask är extra rolig då den kan inpräntas med studentens namn eller en rolig hälsning. ”Välkommen till verkligheten”, kanske? Bara fantasin kan sätta gränserna.

Kostar 159 kronor hos Coolstuff

Ha kul med dina gäster

underlägg

Av förklarliga skäl kan vi inte fixa till stora fester för våra studenter. Men det betyder inte att dina få inbjudna ska ha tråkigt! Dessa glasunderlägg kan, efter att ha tjänat sitt primära syfte, även fungera som roliga masker. Kanske kan de locka fram ett och ett annat skratt?

Kostar 99 kronor hos Coolstuff

Låt chokladen flöda

Fontän

Ingen studentmottagning är komplett utan en chokladfontän! Just denna variant finns i två storlekar, beroende på ändamål. Oavsett vilken du väljer är premissen enkel. Du ställer bara fram den omringad av skålar med jordgubbar eller andra godsaker och voila! Varför komplicera desserten mer än så här?

Kostar från 299 kronor hos Coolstuff

Fixa till festlooken

dekorationer

Givetvis måste du ha dekorationer som pryder mottagningen. Men gråt inte för det, då det lyckligtvis finns färdiga paket med allt du kan tänkas behöva. Vimplar, serpentiner och så klart – ballonger i gult och blått.

Kostar 299 kronor på Amazon.se


För alla tillfällen

muggmedbild
Foto: Önskefoto

Och slutligen, presenten som fungerar för alla tillfällen. Finns det något mer smickrande än en alldeles egen kaffemugg med en personlig bild? Nej, inte om du frågar oss. Det förutsätter förstås att beställaren valt en bra bild, så länge du gör det med glimten i ögat förstås.

Kostar 135 kronor hos Önskefoto