Känner du någon som är född år 2000? Då är chansen stor att denna tar studenten i sommar. Roligt! Men vad ska man ta med sig för present till mottagningen? Vi hjälper dig hitta presenterna alla teknikintresserade studenter vill ha.

Present-tips studenten

Full koll på förvaringen

Många studenter kan knappt vänta tills de får flytta hemifrån, kanske för att plugga på annan ort eller bara för att komma bort från föräldrarna. Det är mycket som ska packas ner från barnrummet när det är dags, och väldigt svårt att komma ihåg var allt hamnat när det är dags att packa upp det igen. Med Quick Peek får användaren full koll i mobilen var hen lagt alla barndomsminnen, tallrikar och sneakers. Observera att studenten måste äga en Iphone då appen enbart finns till IOS.

Quick Peek
Pris
: 99 kronor hos Coolstuff.


Smart anteckningsbok studentpresent

Digitala anteckningar

Kommer studenten i fråga att plugga vidare på högskolan i höst? Det här anteckningsblocket tar studerandet till nästa nivå! Allt som kritas ner i Rocketbook Everlast sparas nämligen och kan skickas till valfri molntjänst. Sidorna kan sedan torkas av för att användas igen, och igen, och igen. Både smart och miljövänligt med andra ord! Finns i tre olika storlekar.

Rocketbook Everlast
Pris
: 199-399 kronor hos Coolstuff.


Mobilskal för studenter

Ett nytt mobilskal

För den teknikintresserade är mobiltelefonen en ovärderlig dyrgrip, fylld med appar och information som styr hemmet och alla andra tillbehör. Ett skal är därför ett måste, dels för att skydda, men även för att pryda mobilen. Så varför inte ge studenten i fråga en makeover till sin lur? Här hittar du våra favoritskal till några av de senaste modellerna:

Apple
Iphone XS/X
Iphone XR
Iphone XS Max
Iphone 8/8 Plus

Samsung
Galaxy S10/S10 Plus
Galaxy S10e
Galaxy Note 9
GalaxyS9/S9 Plus

Huawei
P30/P30 Pro
P30 Lite
Mate 20 Pro
P20/P20 Pro/P20 Lite


Roborock presenttips studenten

Robotdammsugare

Kommer studenten i fråga att flytta hemifrån inom en snar framtid? Att städa är knappast en 18-årings favoritsyssla. En smart robotdammsugare fixar biffen! Vi har testat massor av intressanta alternativ i vårt stora test. En av våra favoriter är Xiamois Roborock S5, med en riktigt bra app och uppsugningsförmåga. Läs hela testet här!

Xiaomi Mi Roborock S5
Pris: 4 398 kronor hos Dustinhome.


Ryggsäck presenttips

Förvara packningen tryggt

Oavsett om det är på resande fot i ett exotiskt land eller bara på väg hem från jobb eller plugg är det många dyrgripar som får plats i den teknikintresserades väska, såsom datorer, surfplattor, extra hårddiskar, med mera. En optimal studentpresent är därför en snygg och praktiskt anti-stöld ryggsäck! Bobby är ett av märkena som specialiserar sig på ryggsäckar med gömda dragkedjor, så klåfingriga tjuvar inte kommer åt prylarna. De har även en rad olika modeller att välja mellan:

Elle
Pris
: 799 kronor hos Coolstuff.

Bizz
Pris
: 1 099 kronor hos Coolstuff.

Urban
Pris
: 1 299 kronor hos Coolstuff.


Studentpresent

Upplevelse

Är studenten en sådan där person som redan har allt? Eller är du ute i sista minuten? Då kanske det är bäst att bortse från det materiella och i stället ge bort ett minne för livet. Förutom de traditionella upplevelserna, till exempel vinprovning, testkörning och fallskärmshoppning, finns det numera massor av udda och spännande äventyr att boka på nätet, såsom snusskapande, body flight och virtual reality-upplevelser. Här är några av sajterna som låter dig köpa spännande upplevelser på nätet:


Smarta lampor som present

Smart belysning

Strunta i porslinet, påslakanen och tvålpaketen. Den optimala studentpresenten för prylnörden bör, för att inte säga måste, vara uppkopplad och smart. Alla behöver vi belysning i vårt hem, så ett startkit med smart belysning kommer alltid att gå hem. Vi har testat massor av olika alternativ för den som letar efter att ljusa upp sitt hem med smarta lampor – här hittar du några av våra tester och guider för de olika tillverkarna:


Smart högtalare till studenten

Någon att prata med

En smart högtalare är inte bara den perfekta enheten för att pumpa ut tonerna på grymma hemmafester, den är även en optimal inneboende i det smarta hemmet då den fungerar som styrenhet för alla smarta prylar. Om din student inte har en av dessa än kommer det utan tvekan vara den mest uppskattade och senare använda presenten från mottagningen. Än så länge är Google Assistent den enda röstassistenten som officiellt släppts i Sverige på svenska. Vi har testat flera olika smarta högtalare med Googles röstassistent med olika funktioner och i olika prisklasser här!


E-bok i studentpresent

Läsning oavsett plattform

Oavsett om din nyexaminerade vän läser för nöjes skull eller för studierna kan en hel del av slantarna hamna på litteratur varje månad. Numera kan läslusar välja vilken plattform som passar dem bäst att konsumera böcker på: via ljudbok, läsplatta eller helt ordinära, fysiska böcker. Köp ett presentkort på ett abonnemang hos valfri ljudbokstjänst eller hos någon av nätbutikerna som säljer böcker. Perfekt även som sista minuten-present!

Böcker, e-böcker och magasin
Adlibris
Bokus
Bookbeat
Readly
Ztory

Ljudböcker
BokusPlay
Bookbeat
Nextory
Storytel

Missa inte: Vårt stora jämförande test av ljudbokstjänster