Senaste uppdateringen (2019-10-21):

Skarpt läge för Exodus 1s

Redan i maj kunde vi för första gången rapportera (se längre ned) att HTC hade ännu en telefon för kryptovalutor i görningen. Nu har företaget delat med sig mer information om kommande Exodus 1s, tänkt som ett billigare alternativ till den Exodus 1-mobil som redan finns på marknaden.

Exodus 1s är den första mobiltelefonen med fullt nod-stöd, vilket innebär att telefonen kan verifiera och sända Bitcoin-överföringar helt fritt från en tredje part, skriver Engadget.

HTC Exodus 1s största säljargument, och det som skiljer telefonen från andra smartphones, är att du kan driva din egen decentraliserade bank direkt ur fickan. Något som kräver mycket kraft, så pass mycket att HTC rekommenderar att Exodus 1s kopplas upp till trådlöst nätverk och samtidigt strömförsörjs.

Något prestandamonster är det verkligen inte tal om här. Telefonen är försedd med en Snapdragon 435-krets, en 5.7-tumsskärm med HD Plus, 4 GB ram och 64 GB lagringsutrymme. Anslutningen är av gammalt mikro-usb-snitt och på mjukvarufronten hittar vi Android 8.1 Oreo.

Vidare kan bland annat hela Bitcoin-liggaren lagras på telefonen, förutsatt att ett minneskort på minst 400GB är installerat. Nu står det också klart att priset landar på 219 euro.

Exodus 1s började säljas i samband med den kryptofokuserade Lightning-konferensen i Berlin, som gick av stapeln i helgen.


Tidigare (2019-05-12):

HTC har ännu en kryptomobil på gång

HTC Exodus visades förra året, en klart unik mobil som är speciellt framtagen för kryptovalutor. Nu kommer en billigare variant kallad Exodus 1s med något enklare hårdvara.

Exakt vad denna hårdvara består av får vi dock inte veta, men priset ska landa på motsvarande 2 400 kronor till 2 800 kronor, innan skatt. Lansering ske någon gång under årets tredje kvartal, skriver Engadget.

Mest anmärkningsvärt är dock att telefonen också ska fungera som en nod i nätverket för att upprätthålla säkerheten. HTC menar att det råder brist på noder och att denna telefon förhoppningsvis kan hjälpa mot detta.

Telefonen riktar sig främst till dem som är nyfikna på kryptovaluta och som gärna stöttar publika blockkedjor. Om telefonen kommer till Sverige återstår dock att se.