Voi elscootrar blir fler. En ny generation elcyklar ska vara både säkrare och miljövänligare än tidigare, och lanseras nu av det svenska ”mikromobilitetsföretaget”. Bland nyheterna finns två nya scooter-modeller.

Voiager 2
Varför nöja sig med två hjul när man kan köra på tre? Nya Voiager 2 släpps även i en trehjulsversion.

Dels Voiager 2, den nya standardscootern som med stora hjul ska bli mer stabil. Ett utbytbart batteri underlättar service och laddning, samtidigt som ett nytt stöd ska vara bättre på att hålla cykeln just stående när den är parkerad, och förhoppningsvis ge färre sparkcyklar som ramlar och blockerar gator. En modell med tre hjul lanseras också.

Voiager 1
Foto: VoiVoiager 1.

En annan nyhet är Voiager 1, som med både bromsljus och blinkers är speciellt framtagen för att tillåtas på den tyska marknaden. Denna lär vi inte få se i Sverige. 

Voi Cargo
Foto: VoiVoi Cargo.

Voi lanserar också en elcykel, samt lådcykeln Voi Cargo med låda framtill och säkerhetsbälten för att skjutsa barn på ett säkert sätt.

Med en uppdaterad och utökad fordonsflotta siktar företaget också på att ta över fler europeiska länder. Dagens 18 europeiska städer ska bli hela 150 städer. Största marknad lär Tyskland bli, efter att den tyska regeringen förväntas ge rönt ljus åt elscootrar på gatorna under maj månad.