One Vision är en högsmal mellanklassmobil med rejäl skärm: 6,3 tum full hd-skärm med ett 21:9-format som gör den särskilt lämplig för film. I skärmen finns dessutom ett hål för frontkameran.

Mest spännande är dock den för prisklassen avancerade kameran. På baksidan sitter en 48-megapixelsensor som med så kallad quad pixel-teknik ska göra den extra lämplig för foto i dåligt ljus. Fyra enskilda pixlar kombineras till en stor 1,6 μm pixel, vilket i praktiken ska fyrubbla ljuskänsligheten.

Det ger i slutändan en bild som från 48-megapixelsensor ”bara” blir 12 megapixel stor, men med högre ljusstyrka och mindre brus och andra störningar i bilden vid sämre ljusförhållanden. För den bakre kameran finns också optisk stabilisering som ytterligare förbättrar inte minst mörkeregenskaperna.

Motorola Vision One
One Vision finns att köpa med läckert bronstonad baksida.

Den framåtvända kameran är på 25 megapixlar, och även här finns quad-pixelteknk för att få bättre bilder i dåligt ljus.

På insidan sitter en octa core-processor och ett 3 500 mAh stort batteri. Riktigt snabb snabbladdning ska ge oss sju timmars användning på bara 15 minuters laddning.

Telefonen säljs med Android 9 Pie, men i samarbete med Google utlovas månatliga säkerhetsuppdateringar i tre år samt uppdateringar till både Android Q och Android R när dessa väl släpps.

Motorola One Vision finns tillgänglig i Sverige från den 3 juni. Rekommenderat pris är 3 290 kronor.