Uppdatering 2019-08-06:

Video: Så bra är första betaversionen

Många väntar otåligt på fler nyheter om det kommande mobilspelet Minecraft Earth. Under sommaren fick vi på M3 chansen att ladda ned och prova en första betaversion av spelet. Vad vi tycker om det? Titta på videon högst upp i artikeln så får du veta!


Uppdatering 2019-06-16:

En titt på Minecraft Earth under E3

På E3-mässan i Los Angeles fick M3 äran att vara en av de första testa Minecraft Earth. Här byggde vi skulpturer i verkliga världen i såväl stor som liten skala. Under årets mässa visade även Mojang upp Minecraft Dungeons där vi går ner i grottorna i den kubistiska världen för att bekämpa Endermens och Creepers.

Se videon ovan för våra första intryck av Mojangs nya titlar!


Uppdatering 2019-06-14:

Första gameplay-videon publicerad

I samband med Apples WWDC-event under måndagskvällen bjöds vi på en förhandstitt av Minecraft Earth, den kommande ar-versionen av det omåttligt populära spelet.

I klippet nedan ser vi hur spelet ser ut:

Som synes ska det alltså vara möjligt att få upp en miniatyrversion av sig själv i spelet, något som gör det hela lite mer realistiskt.

Anledningen till att Minecraft Earth visades upp på eventet är att spelet kommer finnas tillgängligt för IOS, men det kommer även att finnas en version för Android.


Tidigare:

Ar-spelet Minecraft Earth offentliggjort

Ska Pokémon Go äntligen få sin första värdiga utmanare? Svenska Mojang – sedan 2014 ägt av Microsoft – har precis avtäckt en potentiell game-changer inom segmentet för ar-baserade mobilspel. Ar, eller förstärkt verklighet som vi brukar skriva på svenska, innebär att den digitala världen korsas med den fysiska, och utnyttjar ofta mobiltelefoners kameror för att "placera" 3d-objekt i olika utom- och inomhusmiljöer.

Och nu är det alltså Minecrafts tur att få ar-behandlingen. Det nya spelet kallas Minecraft Earth, och precis som i de tidigare Minecraft-spelen går det ut på att bygga saker med olika block, utforska stora världar och tampas med läbbiga monster. Skillnaden är nu att du alltså går runt och spelar i verkligheten.

Räknat över alla plattformar är Minecraft i dagsläget världens näst mest sålda spel (154 000 000 exemplar), enbart slaget av Tetris med 170 000 000 sålda ex.

Minecraft Earth

Samla resurser, delta i olika lokala utmaningar och samarbeta med andra spelare för att skapa storslagna byggverk, uppmanar spelutvecklaren på den nyskapade sajten för Minecraft Earth. Själva grundprincipen med spelet är just gemenskapen och det faktum att spelvärlden ständigt utvecklas runt omkring spelarna.

Du och dina vänner kan bygga strukturer tillsammans avgränsat från andra spelare, men det ska sedan gå att placera ut skapelserna i den gemensamma världen så att vem som helst som passerar förbi med spelet igång kan se dem.

Chefsutvecklaren Torfi Olafson säger till The Verge att man i princip "täckt hela jordklotet med Minecraft" med hjälp av kartdata från Openstreetmap. Microsoft vill undvika kraschande servrar och annat strul och kommer därför fasa ut den globala lanseringen när det väl är dags.

Precis som Pokémon Go blir Minecraft Earth gratis att ladda ned, och mycket hysch-hysch råder fortfarande kring hur Microsoft planerar att tjäna pengar på spelet. Microsoft lovar dock att inte ha några lootboxar.

Så går du med i betatestet av Minecraft Earth

Den slutna betaversionen av Minecraft Earth släpps i sommar på både Android och IOS. För att ha chans att bli utvald för testet behöver du anmäla dig på spelets webbplats.

Du måste vara över 18 år och gå med på Microsofts insamling av personuppgifter för att få vara med. Du behöver också logga in med ett Microsoft-konto (ett gammaldags Minecraft-konto räcker inte). Bland uppgifterna Microsoft behöver finns bland annat mejladressen till ditt Google Play/App Store-konto.

Microsoft vill också veta om du kan tänka dig att lämna feedback om spelet (tackar du nej lär sannolikheten att bli utvald minska väsentligt), och har en del frågor om ditt spelande.