Uppdatering (2023-03-16):

Google Glass blev ingen större succé varken hos konsumenter eller företag och nu låter Google meddela att försäljningen av de smarta glasögonen upphör helt och hållet.

Den sista modellen hette Google Glass Enterprise Edition 2 och lanserades i maj 2019. Jämfört med föregående modeller hade den en tjockare och mer tålig design, något som skulle göra den mer lämplig på arbetsplatser. Men intresset för glasögonen var helt enkelt för svagt för att fortsätta med produktionen.

Existerande kunder kan räkna med support till den 15 september, men därefter får användarna klara sig på egen hand.

Tidigare (2019-05-21):

Google Glass Enterprise Edition 2 använder sig av Qualcomm Snapdragon XR1, en fyrkärnig och energisnål processor på 1,7 gigahertz som baseras på 10-nanometersteknik. Jämfört med den tidigare Intel Atom-processorn erbjuds betydligt högre prestanda och stöd för maskininlärning, rapporterar Ars Technica.

Den inbyggda skärmen har upplösningen 640x360 pixlar och tycks vara oförändrad jämfört med den föregående modellen.

I övrigt bjuds vi på 3 gigabyte arbetsminne, 32 gigabyte lagring, usb-c, bluetooth 5 och en kamera på 8 megapixlar. Operativsystemet är Android 8.0 Oreo, alltså den näst senaste versionen av Googles operativsystem.

Tack vare den nya designen finns det även plats för ett mer kraftfullt batteri på 820 milliamperetimmar, vilket kan jämföras med 570 milliamperetimmar för den gamla modellen.

I USA är Google Glass Enterprise Edition 2 prissatt till 999 dollar, men om glasögonen kommer till Sverige är oklart.