Lifx Mini E27

Dålig app drar ned betyget

Lifx Mini E27 är en av de smarta lampor i vårt test som betygsmässigt hamnar precis snäppet under att få en rekommenderas-logga. Den har helt klart många fördelar och bra egenskaper, som till exempel att den inte behöver någon egen hubb, att den har en bra ljusstyrka på 800 lumen och att den med sin längd på 8 centimeter är liten och smidig. Den får också plus för GU10-sockel (även om E14 också hade varit önskvärt).

Lifx

Men precis som för de andra lamporna med 7:or i betyg finns här en hel del svagheter och mindre bra egenskaper. Det höga priset på 500 kronor är en, avsaknaden av tillbehör (och E14-socklar) en annan.

Ännu en dålig app

Den stora svagheten är dock Lifx app. Det gäller funktioner (eller snarare avsaknaden av sådana), men framför allt det usla gränssnittet. Det är otroligt rörigt, svårnavigerat och ytterst opedagogiskt. Att ställa in scheman är en mardröm och snabbvalen är inte mycket bättre. Faktum är att appen är så dålig att den nästan gör lampan oanvändbar.

Tur då att Lifx fungerar utmärkt att köra med Google Home, vilket helt klart är att föredra. Och ett litet plus för att det går att styra färgtemperaturen när lampan körs i vitt läge (1 500 – 9 000 K). Även att fjärrstyra lampan och att vara flera samtidiga användare fungerar bra.

Omdöme

Lifx är i grund och botten en bra lampa som dras ned av ett högt pris och en mycket dålig app. Här finns helt klart utrymme för förbättringar!

Specifikationer

Produkt: Lifx Mini E27
Testad: Maj 2019
Tillverkare/kontakt: Lifx, www.lifx.com
Systemkrav: Trådlöst nätverk, smartphone med Android eller IOS, lampa med E27-fattning
Egen hubb: Nej
App på svenska: Nej
Längd: 8 centimeter
Vikt: 138 gram
Ljusstyrka: 800 lumen / 9 W
Multifärg: Ja
Styrning av färgtemperatur i vitt läge: Ja, 1 500 – 9 000 K
Sockel: E27
Övriga tillgängliga socklar: GU10
Fysisk fjärrkontroll: Nej
Övriga tillgängliga tillbehör: Saknas
Stöd för Google Home: Ja
Stöd för Amazon Alexa: Ja
Stöd för Apple Homekit: Ja
Cirkapris: 500 kronor
Pris: 499 kronor hos Webhallen.

plus

Bra ljusstyrka.
Behöver ingen egen hubb.
Kort och liten.
Stöd för Apple Homekit.
Finns med olika lampsocklar (GU10).

minus

Dyr.
Inga E14-socklar.
Inga extra tillbehör.
Dålig app.