Nedis Wifi Smart Bulb

Hyfsat prisvärd

Tillsammans med Geeni (och i viss mån Ikea Trådfri) har Nedis de billigaste smarta lamporna i vårt test med ett cirkapris på 200 kronor per styck. Till skillnad från Geeni finns dock ett större utbud av Nedis-lampor med både E14- och GU10-socklar.

Här finns även tillbehör som smarta väggströmbrytare för lampor, smarta fjärrstyrda kontakter och smarta grenuttag. Dock finns det inte i dagsläget någon fysisk fjärrkontroll att köpa till.

Nedis Wifi Smart Bulb

Dessutom är Nedis Wifi Smart Bulb kortare och mindre klumpig än Geeni med sin längd på 8 centimeter och vikt på ynka 56 gram (minst i testet). Ljusstyrkan är emellertid i princip lika dålig med 470 lumen för Nedis Wifi Smart Bulb (450 lumen för Geeni), vilket tydligt märks när den körs med någon färg. Ljuset är då betydligt svagare än hos övriga lampor i testet.

Dålig app

Tyvärr lider Nedis Wifi Smart Bulb precis som Geeni av en begränsad app med dåligt gränssnitt. Schemaläggningarna är även här begränsade till att slå på och slå av lampan, de smarta scener som kan förprogrammeras är väldigt begränsade och knepiga att ställa in. Här finns heller ingen möjlighet att ställa in färgtemperatur för lampan när den körs i vitt läge.

Faktum är att gränssnittet för Nedis Wifi Smart Bulb är misstänkt likt en tidigare version av Geenis (bristfälliga) gränssnitt. Dessutom har det en märklig mix av engelska och svenska som känns rätt oseriös.

Att styra lampan via Google Home går dock i stort sett bra, även om vi också här upplever att de färgval som görs i Google Home inte alltid stämmer till 100 procent med den färg lampan får. Det fungerar också bra att fjärrstyra Nedis Wifi Smart Bulb och att vara flera samtidiga användare som styr från olika mobilen/surfplattor.

Omdöme

Nedis är trots den ganska usla och opedagogiska appen hyfsat prisvärd, i alla fall om man inte ställer alltför höga krav på att kunna göra avancerade schemaläggningar och nöjer sig med den låga ljusstyrkan på 470 lumen.

Specifikationer

Produkt: Nedis Wifi Smart Bulb
Testad: Maj 2019
Tillverkare/kontakt: Nedis, www.nedis.com
Systemkrav: Trådlöst nätverk, smartphone med Android eller IOS, lampa med E27-fattning
Egen hubb: Nej
App på svenska: Delvis
Längd: 8 centimeter
Vikt: 56 gram
Ljusstyrka: 470 lumen / 6 W
Multifärg: Ja
Styrning av färgtemperatur i vitt läge: Nej (bara 2700K)
Sockel: E27
Övriga tillgängliga socklar: E14, GU10
Fysisk fjärrkontroll: Nej
Övriga tillgängliga tillbehör: Bland annat smarta väggströmbrytare för lampor, smarta fjärrstyrda kontakter och smarta grenuttag
Stöd för Google Home: Ja
Stöd för Amazon Alexa: Ja
Stöd för Apple Homekit: Nej
Cirkapris: 200 kronor
Pris: Från 180 kronor beroende på modell, finns bland annat hos Kjell och Company.

plus

Billig.
Kort och liten.
Behöver ingen egen hubb.
Finns med olika lampsocklar.
Många tillbehör.

minus

Låg ljusstyrka.
Inget val av färgtemperatur i vitt läge.
Begränsad och opedagogisk app.