Var tredje nybilsköp är via privatleasing, vilket om något visar att intresset för att långtidshyra en bil istället för att äga är stort. Något bilförmedlingen Kvdbil nu tar fasta på med sitt nya koncept Releasing. Tillsammans med Autolease lanserar man leasing till privatpersoner och företag – men med begagnade bilar.

Till en början finns bara ett urval bilar tillgängliga för privatleasing. Alla bilar budas hem enligt bilförmedlingens vanliga förfarande, men den som vinner budgivningen kan sedan välja att köpa eller långtidshyra bilen. Hyrestidens längd och körsträcka bestäms av kunden, bilgaranti ingår, och i slutet av perioden kan bilen lämnas tillbaka. De tillgängliga bilarna kan även hyras på så korta avtal som 12 månader, alternativt 24 eller 36 månader.

– Det här är ett bekymmersfritt och prisvärt finansieringsalternativ som har många fördelar, säger Lars Nykvist, vd på Kvdbil i ett pressmeddelande. Förutom att man kan anpassa hur länge man vill leasa bilen efter behov och livssituation, behöver den som ”releasar” sin bil via Kvdbil inte bry sig om bilens framtida värde, utan kan bara lämna tillbaka den till oss när leasingperioden är till ända.

Som prisexempel kan bland annat en Mercedes E220d från 2017 med 2 200 mil på mätaren hyras i 36 månader, vid en körsträcka på 1 000 mil per år, för 4 910 kronor per månad. Detta om slutpriset landar på 370 000 kronor. Elbilen Volkswagen E-golf från 2018 med 1 400 mil på mätaren kan hyras i tolv månader för 4 118 kronor i månaden, om slutpriset landar på 332 000 kronor.