Uppdaterad (2020-01-29):

Fritt från mikrotransaktioner

När du köper ett spel i dag betyder det inte alltid att allt innehåll i spelet blir tillgängligt. Många spelutvecklare lägger till en butik för att köpa nya utstyrslar, avatarer och annat, trots att själva spelet redan kostade flera hundra kronor.

Doom Eternal blir inte ett av dessa. Spelets regissör Hugo Martin skriver på Facebook att spelet kommer ha ett engångspris och inte inkludera någon butik eller andra mikrotransaktioner, rapporterar PC Gamer.

Det betyder dock inte att spelet kommer sakna upplåsbara extrafunktioner som nya utseenden. Men istället för att betala med pengar betalar du med blod, svett och tårar – det vill säga med erfarenhetspoäng du samlar på dig genom att skjuta, spränga och såga itu spelets horder av demoner.


Tidigare (2019-10-08):

Försenat till 2020

Längtar du efter att få spela Doom Eternal får du tyvärr vänta till 20 mars 2020, detta då ID Software behöver mer tid på sig för att leverera en produkt som man kan stå för.

Det står dessutom klart att versionen för Nintendo Switch kommer att dröja ännu längre, men exakt lanseringsdatum kommer att meddelas först vid ett senare tillfälle.

Via Twitter låter ID Software även meddela att Invasion Mode, ett spelläge som låter dig spela som en demon i en annan persons spel, dyker upp i en gratis uppdatering av spelet efter själva lanseringen.

Som plåster på såret kommer alla som förbeställer Doom Eternal få ett exemplar av Doom 64 på köpet.


Tidigare (2019-06-16):

Här är Doom Eternal

Doom Eternal släpps den 22 november, något Id Software berättade på en presskonferens på E3-mässan, skriver Polygon.

Spelet släpps då på Google Stadia, Nintendo Switch, Playstation 4, Windows och Xbox One.

På presskonferensen visades även en trailer med Doom Slayer i högsta hugg. Visades gjorde också collectors edition av Doom Eternal, fylld med godsaker som en bok och inte minst en Doom Slayer-hjälm i mänsklig storlek, som kan bäras på riktigt.

Doom Eternal
Foto: Bethesda Softworks