Senaste uppdateringen (2019-10-18)

Microsoft bjuder in fler Xcloud-testare

Nu har Microsoft skickat ut en ny omgång med inbjudningar för att testa företagets kommande spelstreamingstjänst Xcloud, rapporterar Mspoweruser.

Enligt Microsoft själva har mottagandet av Xcloud än så länge varit bra bland de som testat tjänsten.

Enligt ett inlägg på Twitter av Xbox-chefen Phil Spencer så kommer inbjudningarna att fortsätta rulla ut under de kommande veckorna. 


Senaste uppdateringen (2019-09-25):

Xcloud-tester inleds

Med start i oktober kommer Microsoft att börja testa sin nya streamingtjänst för spel, Project Xcloud, i USA, Storbritannien och Sydkorea.

Missa inte: Högt tryck på Google Stadia - Founder's Edition säljer slut 

Testet kommer att hållas begränsat och antalet spelare kommer ökas allt eftersom. När och om svenska användare kommer kunna delta i testet finns inga uppgifter om.

För att delta i testet och använda den kostnadsfria streaming-appen krävs ett Microsoft-konto, en trådlös Xbox One-kontroll och en enhet som kör Android 6.0 eller senare och har stöd för bluetooth 4.0.

Deltagare i testet får fri tillgång till Halo 5: Guardians,Gears of War 5, Killer Instinct och Sea of Thieves. Fler spel kommer läggas till allt eftersom. Testet kommer enligt Microsoft pågå tills dess att de är nöjda med standarden på streamingtjänsten.

Exakt när Project Xcloud kommer att släppas officiellt, och till vilket pris, är fortfarande okänt.


Tidigare (2019-06-10):

Microsoft avslöjar Xcloud-detaljer

Microsoft verkar fortfarande inte helt redo att avslöja allt för mycket om sin Google Stadia-konkurrent Xcloud riktigt ännu, men några fler detaljer berättar företaget i alla fall på pågående E3-mässa, skriver Engadget.

Som väntat kommer du kunna spela Xbox-titlar på en rad olika enheter, på saker som telefoner, surfplattor, tv-apparater och datorer.

Läs också: Allt om Google Stadia – och alla spel

Microsoft berättade också, lite mer överraskande, att du kommer kunna strömma spel direkt från en egen Xbox-konsol, istället för enbart från Microsofts servrar, något som skulle kunna ge bättre prestanda åt molnspelandet.

Sedan tidigare vet vi också att alla Xbox One-titlar kommer finnas också på Xcloud, vilket redan från start ger tjänsten 3 500 spel att välja och vraka bland. Något pris är fortfarande inte avslöjat, men streamingtjänsten är planerad att lanseras i oktober.