Senaste uppdateringen (2019-06-13):

Xiaomis Mi Band 4 får svenskt pris

Det dröjde inte länge från det att Xiaomi visade upp sitt nya aktivitetsarmband i Kina tills det även hittade till Sverige. Mi Band 4 har nu dykt upp hos den svenska distributören Mi Store, och går att köpa för 549 kronor. Det är nästan dubbelt så mycket som det ursprungliga riktpriset om 25 dollar.

Mi Band 4 kan just nu bara förbeställas, och butiken meddelar att aktivitetsarmbandet släpps i början av juli. Prismässigt landar det alltså strax över Samsungs nylanserade aktivitetsarmband Galaxy Fit-e, som vi för närvarande faktiskt har inne för test tillsammans med den dyrare varianten Galaxy Fit.


Tidigare (2019-06-12):

Här är Mi Band 4

Xiaomi har precis visat upp sitt nya fitnessarmband Mi Band 4, som bjuder på rätt imponerande specifikationer till en låg prislapp: 25 dollar eller ungefär 250 kronor innan svensk moms.

Armbandet har nu en större 0,95 tum stor amoled-skärm i färg täckt med lätt rundat 2,5d-glas, stöd för nfc, en pulsmätare, vattentäthet till 50 meter, en sexaxlad accelerometer och armbandet ska dessutom klara sig i 20 dagar mellan laddningarna.

Accelerometern ska hjälpa armbandet att automatiskt upptäcka och logga aktiviteter som exempelvis en rad olika typer av smining. I Kina har armbandet stöd för Alipay, men det är mindre troligt att vi får stöd för kontaktlösa betalningar även här.

Med tanke på att föregångaren, Mi Band 3, säljs via Xiaomis svenska distributör skulle vi bli förvånade om inte även uppföljaren hittar till vårt avlånga land. Håll utkik!