Stackars lättskrämda Luigi. Tillsammans med vännerna Mario, Peach och Toad har han bjudits in att bo på ett ståtligt hotell men det visar sig att det är spökkungen King Boo som har lurat sällskapet. Första natten kidnappas alla utom Luigi, som därför tar sin ficklampa och darrhänt ger sig ut för att lösa mysteriet och rädda sina vänner.

Det här är berättelsen i Luigi’s Mansion 3 som släpps för Nintendo Switch senare i år. Nintendo kom till E3-mässan i Los Angeles med en ny trailer för spelet och mer information om innehållet.

I spelet måste Luigi bekämpa spöken med bland annat en ”Poltergust G-00”, en specialanpassad dammsugare som kan suga i sig spöken. Till sin hjälp har han Professor E. Gadd som förser honom med olika vapen och andra tillhyggen och kommer med goda råd.

En av uppfinningarna kallar Gooigi och är en slemmig kopia av Luigi. Den kan du antingen styra själv (du växlar då mellan Luigi och Gooigi) eller låta en kompis styra med en egen joycon.

Förutom multiplayer för två spelare på samma Switch får Luigi’s Mansion 3 stöd för multiplayer med upp till åtta spelare antingen över nätet eller på lokalt nätverk i spelläget Scarescraper.

Nedan ser du en officiell trailer för spelet: