Nu har Google lanserat Pixel 4, nästa generation av företagets egna mobil. Företagets nya flaggskeppsmobiler har bland annat försetts med trendiga 90Hz-skärmar för snabbare navigering och scroll. Men andra nyheter är företaget mer ensamma om att erbjuda.

Den mest iögonfallande nyheten, i alla fall på papperet, är att telefonen har utrustats med en liten radar-enhet. Den används för funktionen Motion Sense, ett nytt sätt att styra telefonen på med handrörelser i tomma luften ovanför telefonen. Du kan till exempel byta låt eller tysta ett alarm med en snabb gest.

Förra året var kameran den stora nyheten. I år är uppdateringen på den fronten inte lika extrem, men Pixel 4 har fått ett ännu djupare nattläge som gör att du kan ta bilder på stjärnhimlen.

Ett nytt chipp kallat Pixel Neural Core snabbar upp ai-funktioner och gör bland annat att Google Assistant kan göra mer direkt på telefonen utan att skicka allt till molnet. Assistants gränssnitt har också uppdaterats för att ta mindre plats och multitaska bättre.

Google har också tagit fram en ny ljudinspelningsapp som kan transkribera dina inspelade föreläsningar, möten och annat inklusive beskrivningar av vanliga ljud som applåder och skratt.

Som vanligt släpps Pixel 4 bara i ett fåtal länder dit Sverige inte hör, och flera av de nya funktionerna är till att börja med begränsade till engelska.

Google Pixel 4 64GB

Bästa pris just nu: 6748 kr