Senaste uppdateringen (2019-07-30):

Ansiktsigenkänning och radar

Google har sneglat på Apple och för Pixel 4 har företaget tagit fram en ansiktsigenkänningsteknik som precis som Face ID använder infrarött ljus och punktbelysning för att känna igen ditt ansikte ur olika vinklar i 3d.

Men inte nog med det. I ett blogginlägg berättar företaget att utvecklarna har lagt till en sensor vi hittills inte har sett på någon mobil: Radar. Google kallar sin miniatyrradar för Soli och den används till flera intressanta nya funktioner.

För det första gör den upplåsning snabbare genom att aktivera ansiktsigenkänningsfunktionen redan när du flyttar handen mot telefonen. På så vis ska telefonen kunna vara upplåst så snart du ser skärmen istället för en sekund efter.

Soli används också för Motion Sense, ett nytt sätt att styra telefonen genom att utföra olika gester framför skärmen utan att röra vid den. Till att börja med handlar det om att hoppa över en låt och få tyst på alarm och inkommande samtal.


Tidigare:

Första vinken om Pixel 4

Under onsdagen publicerade Google den första bilden av den kommande flaggskeppsmobilen Pixel 4 på Twitter.

Av bilden att döma får vi se dubbla kameror, samtidigt som fingeravtrycksläsaren på baksidan försvinner. Om det innebär att vi får se inbyggd fingeravtrycksläsare i skärmen eller en övergång till ansiktsigenkänning återstår att se.

I övrigt kan konstateras att designen påminner en del om den som sägs vara aktuell för höstens modeller av Iphone, men så mycket mer än så vet vi inte i dagsläget. Det ryktas emellertid om stöd för nya gester.

Förra årets Pixel-modeller lanserades i oktober, så räkna med att Pixel 4 börjar säljas någon gång under hösten. Huruvida de hittar till Sverige är en helt annan femma – vi är inte allt för optimistiska på den punkten.