Vpn-tjänster är någonting som oftast associeras med säkert och anonymt surfande, men visste du att det även kan vara till hjälp för onlinespelare? Det finns flera riktigt bra anledningar för gamers att skaffa en bra vpn-tjänst.

Den mest uppenbara anledningen att spela med en vpn är det tjänsten ger dig möjlighet att surfa med olika IP-adresser på servrar runt om i världen. På det här sättet kan du bland annat kringgå geoblockering och komma åt innehåll som inte är tillgängligt i Sverige. Det är även perfekt om du vill spela med vänner i andra länder.

Missa inte: Bästa vpn för amerikanska Netflix

Tro det eller ej, men en vpn kan även snabba upp ditt onlinespelande. Även om vpn-surfande stundtals kan resultera i en långsammare uppkoppling då din data blir omdirigerad via externa servrar, kan du i vissa fall faktiskt se förbättrade nedladdningshastighet och lägre ping. Det här beror på att du kan välja att surfa via servar som är närmare spelets egna.

Vilken vpn ska jag välja?

När det gäller val av vpn finns det vissa aspekter som är lite extra viktiga för den som primärt ska använda tjänsten för onlinespel. Även om integritet och anonymitet så klart kan vara en fördel är det förmodligen inte det som väger tyngst. Istället bör du kolla på vpn-tjänster som erbjuder snabba surfhastigheter och pålitlig uppkoppling.

Någonting annat att kika på är hur många servrar och i hur många olika länder du får tillgång till med vpn-tjänsten i fråga. Ju fler alternativ, desto bättre chans att hitta en fördelaktig IP-adress att använda.

Slutligen är såklart prisvärdhet en viktig aspekt att ta med i uträkningen. Fundera på hur mycket du kan tänka dig att lägga på en högkvalitativ tjänst, och kika på om vpn-tjänsten erbjuder en gratis testperiod eller pengarna tillbaka-garanti innan du bestämmer dig.

Bästa gaming-vpn just nu

Vi testar kontinuerligt de största vpn-tjänsterna på marknaden för att hjälpa dig hitta den som passar just dig bäst. Nedan listar vi de tjänster som vi gett betyg 7 eller högre, och som visat på snabba surfhastigheter och många servrar när vi har testat dem. Även om hastigheten beror på många faktorer så kan du här se de olika tjänsternas snitthastighet på svenska, amerikanska och brittiska servrar när vi testade dem.

I och med att de flesta tjänster erbjuder en uppsjö olika abonnemangslösningar med olika pris har vi listat lägsta månadspris, klicka på länken under priset för att se alla prisalternativ.

Läs utförliga tester av tjänsterna nedan (och många fler!) i vårt jämförande test av vpn-tjänster


Strong vpn

Bra valStrong vpn

Är du inte den enda gamern där hemma? Strong vpn låter dig dela abonnemanget med upp till 12 andra användare. Här får du tillgång till upp till över 650 servrar i 28 länder. När vi testade tjänsten uppmätte vi dessutom riktigt snabba hastigheter. Men smakar det så kostar det, och Strong vpn är en av de dyrare tjänsterna på marknaden. Läs hela testet här!

Pris: Från 55 kronor i månaden.

Ladda ner Strong vpn här!

Betyg 8 av 10Betyg 8 av 10

Läs också: Bästa vpn för att streama svensk tv utomlands


Norton

Norton Wifi Privacy

En av de vpn-tjänster som levererade snabbast hastigheter i vårt jämförande test är Norton Wifi Privacy. Det här är en ganska avskalad vpn-tjänst utan extrafunktioner som killswitch eller ipv6-tunnel, men om du primärt är ute efter en snabb tjänst till en riktigt bra prislapp så kan det här vara någonting för dig!

Pris: 25 kronor i månaden i ett år.

Ladda ner Norton Wifi Privacy här!

Betyg 7 av 10Betyg 7 av 10

Avast

Avast Secureline vpn

Avasts vpn-tjänst erbjuder servrar i 35 länder. För dig som inte vill låsa dig till ett helårsabonnemang på en gång låter Avast dig testa deras tjänst helt gratis i en vecka innan du bestämmer dig. Om du beslutar dig för att köpa abonnemanget sedan får du här snabba hastigheter till ett rimligt pris.

Pris: Gratis i 7 dagar. Sedan från 43 kronor i månaden beroende på abonnemang.

Testa Avast Secureline vpn gratis här!

Betyg 7 av 10Betyg 7 av 10

Tunnelbear

Tunnelbear

Mer lättanvänt blir det inte! Tunnelbears vpn-tjänst låter dig klicka i precis vilket land du vill surfa via bland de 22 länder de har servrar i. Tunnelbear är inte snabbast eller billigast av de tjänster vi har testat, men erbjuder en stabil och smidig tjänst till ett rimligt pris.

Pris: Från 46 kronor i månaden. Gratisversion finns.

Testa Tunnelbear gratis här!

Betyg 7 av 10Betyg 7 av 10

AVG

AVG Secure vpn

Vet du med dig att du kommer behöva snabbt vpn den kommande månaden? AVG låter dig testa deras tjänst helt gratis i 30 dagar! Här får du snabb uppkoppling i hela 35 länder. Enda tråkiga är att när du väl köper det riktiga abonnemanget kommer det till en mastig prislapp...

Pris: Gratis 30 dagar, sedan 77 kronor i månaden i ett år.

Testa AVG Secure vpn gratis här!

Betyg 7 av 10Betyg 7 av 10