Under tisdagen röstade staden för att förbjuda e-cigaretter. Så snart borgmästaren har skrivit under lagen kommer det bli förbjudet att sälja e-cigg i butiker i staden, eller för onlinebutiker att skicka till adresser inom San Francisco, rapporterar Bloomberg.

Förbudet riktar sig till alla tillverkare av e-cigaretter, men extra hårt lär det slå mot Juul som dessutom har sin bas i staden. Juul är USA:s vanligaste e-cigg, och som också fått stå i centrum för en växande kritik mot e-cigaretter.

Bakgrunden är en debatt om att e-cigg i allmänhet och Juul i synnerhet knappast hjälper fler vuxna att sluta röka vanliga cigaretter, utan att man genom effektiv marknadsföring istället skapar en ny generation nikotinberoende ungdomar. Juul har tidigare beslutat sälja sina produkter till personer under 21 år, men San Francisco tycker uppenbarligen inte att det är tillräckligt bra.

Juul motsätter sig beslutet, och hävdar att fler rökare nu kommer återgå till vanliga cigaretter. Man har dessutom en plan b: Att samla tillräckligt många röster för att få en folkomröstning om saken till stånd.