Flera utvecklare upptäckte de senaste dagarna att deras spel plötsligt har börjat tas bort från spelares önskelistor på Steam i många gånger högre utsträckning än någonsin tidigare, skriver Engadget.

Orsaken visar sig vara en nyhet på årets sommarrea på Steam. Valve har startat en tävling kallad Steam Grand Prix där spelare väljer ett lag och tävlar om att få vara med om utlottningen av spel från sin önskelista. På grund av hur Valve formulerade sig trodde många användare att spelet de kan vinna kommer väljas slumpmässigt från önskelistan och därför rensade de ut allt utom sina absoluta favoriter.

Det här kan ha stor negativ effekt för mindre utvecklare. När de sänker priset på sina spel och användare inte får notiser om det då de inte längre ligger i önskelistorna säljs färre licenser.

Valve har nu tvingats gå ut med ett förtydligande: Du behöver inte ta bort några titlar från önskelistan för att försäkra dig om att vinna rätt titel om du blir en av de utvalda vinnarna. Det räcker att flytta upp ditt mest önskade spel längst upp i listan.