Sedan 2016 har Samsung hävdat att mobiltelefonerna i Galaxy S-serien är vattentäta, detta då de har märkningen IP68. I företagets reklam påstås bland annat att mobilerna inte påverkas det minsta av att vara under 1,5 meters vatten i upp till 30 minuter, trots att många exemplar bevisligen har slutat fungera efter att ha utsatts för vatten.

Enligt Australian Competition and Consumer Commission (ACCC) är Samsungs påståenden att betrakta som falsk marknadsföring. Myndigheten vänder sig bland annat mot ordvalet vattentät, när vattentålig hade varit mer korrekt. Dessutom är man kritisk till reklam som visar hur mobiltelefonerna används på stränder, detta trots att testerna gäller kranvatten och inte havsvatten.

I ett uttalande säger Samsung att man står fast vid sin marknadsföring och att man är beredd att försvara sig i en domstol, rapporterar Cnet.

Vad gäller Galaxy S10 har Samsung lagt till en text på sin webbsida som förklarar att det inte rekommenderas att man använder mobilen på stranden eller i poolen.