Uppdaterad (2021-10-26)

HBO Max slår upp portarna

Idag är det Sverigepremiär för HBO:s nya streamingtjänst Max. Tjänsten verkar vara på väg att rullas ut i skrivande stund. I samband med det sjösätter HBO även ett särskilt abonnemang som ger 50 procents rabatt på det aktuella priset livet ut. För närvarande kostar HBO Max 89 kronor i månaden, vilket ger ett månadspris på 44,50 kronor. Detta erbjudande gäller dock bara nya abonnenter.

På frågan om varför HBO Max bara vänder sig till nya kunder med erbjudandet svarar företagets pressavdelning på följande sätt:

– Det här erbjudandet är endast tillgängligt en begränsad tid. Därutöver har vi nu ett erbjudande till alla om ett årsabonnemang där du får 12 månader till priset av åtta. Och dessutom har vi ett sänkt månadspris, nu 89 kronor i månaden. Så vi erbjuder alla ett värdefullt pris, för en helt ny tjänst, förbättrad tittarupplevelse och och ett mycket större utbud av serier och filmer.

30 procent rabatt på ett årsabonnemang ska dock gälla såväl nya som befintliga kunder. På HBO Max sajt aviseras att inte alla titlar finns tillgängliga vid lansering och att utbudet varierar baserat på region.

Läs även: Bra serier du kan streama på HBO Max


Uppdaterad (2021-10-05):

HBO Max ersätter Nordic - så blir priset

Under tisdagsförmiddagen gav HBO oss en närmare titt på den kommande tjänsten HBO Max. Det är sedan tidigare klart att tjänsten kommer till Sverige den 26 oktober, men nu vet vi också att den kostar 89 kronor i månaden.

"Vid lansering erbjuds befintliga HBO Nordic-kunder det rabatterade priset på 699 kr om de registrerar sig för ett årligt abonnemang", skriver HBO Max på sin sajt.

Nuvarande HBO Nordic kostar 109 kronor i månaden, så förutom en ny användarupplevelse och förhoppningsvis fetare film- och tv-seriekatalog så rör det sig även om en rejäl prissänkning. Du som prenumererar på HBO Nordic i dag kommer att få kontot omvandlat till Max på lanseringsdagen och behöver då ladda ned den nya appen.


Uppdaterad (2021-09-08):

Premiär 26 oktober

Det har sedan tidigare stått klart att streamingtjänsten HBO Max skulle släppas i Sverige "i höst". Nu skriver Warner Media i ett pressmeddelande att det exakta datumet blir 26 oktober, då tjänsten även kommer till Spanien.

– Det är ett historiskt ögonblick när HBO Max landar i Europa, säger Johannes Larcher, Head of HBO Max International i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Warner Medias filmer och serier, till exempel Harry Potter, Game of Thrones och The Big Bang Theory, är älskade av så många i hela Europa. HBO Max är skapat för att ge alla dessa fans bästa möjliga tittarupplevelse av dessa favoriter liksom en mångfald av andra fantastiska titlar.

Vid lanseringen kommer HBO Max vara tillgängligt för nya kunder liksom för befintliga HBO Nordic-kunder – både direkta abonnenter och de som abonnerar genom olika partners.