Uppdaterad (2021-10-05):

HBO Max ersätter Nordic - så blir priset

Under tisdagsförmiddagen gav HBO oss en närmare titt på den kommande tjänsten HBO Max. Det är sedan tidigare klart att tjänsten kommer till Sverige den 26 oktober, men nu vet vi också att den kostar 89 kronor i månaden.

"Vid lansering erbjuds befintliga HBO Nordic-kunder det rabatterade priset på 699 kr om de registrerar sig för ett årligt abonnemang", skriver HBO Max på sin sajt.

Nuvarande HBO Nordic kostar 109 kronor i månaden, så förutom en ny användarupplevelse och förhoppningsvis fetare film- och tv-seriekatalog så rör det sig även om en rejäl prissänkning. Du som prenumererar på HBO Nordic i dag kommer att få kontot omvandlat till Max på lanseringsdagen och behöver då ladda ned den nya appen.


Uppdaterad (2021-09-08):

Premiär 26 oktober

Det har sedan tidigare stått klart att streamingtjänsten HBO Max skulle släppas i Sverige "i höst". Nu skriver Warner Media i ett pressmeddelande att det exakta datumet blir 26 oktober, då tjänsten även kommer till Spanien.

– Det är ett historiskt ögonblick när HBO Max landar i Europa, säger Johannes Larcher, Head of HBO Max International i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Warner Medias filmer och serier, till exempel Harry Potter, Game of Thrones och The Big Bang Theory, är älskade av så många i hela Europa. HBO Max är skapat för att ge alla dessa fans bästa möjliga tittarupplevelse av dessa favoriter liksom en mångfald av andra fantastiska titlar.

Vid lanseringen kommer HBO Max vara tillgängligt för nya kunder liksom för befintliga HBO Nordic-kunder – både direkta abonnenter och de som abonnerar genom olika partners.


Tidigare: (2021-09-01):

"Nordenlansering nära"

Under de senaste åren har en lång rad nya tjänster för strömmande video presenterats och snart är det dags för ytterligare en, närmare bestämt HBO Max som funnits tillgänglig i USA sedan maj 2020.

Enligt Variety kommer HBO Max att lanseras i Norden och Spanien senare i höst, därefter följer en lång rad andra europeiska länder 2022.

Företaget bakom HBO Max är Warner Media och förutom utbudet från HBO erbjuder man en lång rad filmer och tv-serier från företag som Warner Bros, New Line, DC Entertainment, TNT, TBS, The CW, Turner Classic Movies och Cartoon Network.

Hur mycket HBO Max kommer att kosta i Sverige återstår att se, men räkna med att det blir snäppet dyrare än för den nuvarande tjänsten HBO Nordic.