Uppdatering (2019-07-23):

I samband med ett event i Kina har Asus offentliggjort den nya spelmobilen Rog Phone 2. Jämfört med föregångaren tycks det inte röra sig om några större förändringar på utsidan, men på insidan bjuds vi på desto fler nyheter.

Till exempel får vi se en Snapdragon 855 Plus-processor som sägs vara 15 procent snabbare än den gamla processorn, 12 gigabyte arbetsminne och 512 gigabyte lagringsutrymme. Dessutom erbjuds en dubbelkamera på hela 48 megapixlar, vilket ger riktigt stora bilder.

Vi får även se nya tillbehör, däribland nya handkontroller med namnet Kunai och uppdaterade versioner av Twinview-dockan och Aeroactive-fläkten, rapporterar BGR som redan har hunnit testa enheten.

Den internationella versionen av Asus Rog Phone 2 kommer troligtvis att lanseras i september och kosta 899 dollar, vilket innebär ett svenskt pris på strax över 10 000 kronor.

Tidigare (2019-07-19):

Förra året släpptes Asus Rog Phone, en pryl som vår testredaktör Mattias Inghe kallade den nördigaste mobilen någonsin.

Den 23 juli lanseras efterföljaren Rog Phone 2 och tack vare läckta uppgifter från den kinesiska myndigheten TENAA känner vi till de flesta specifikationer redan nu.

Sålunda kommer Rog Phone 2 att erbjuda en rejäl oled-skärm på 6,59 tum med en uppdateringsfrekvens på 120 hertz. Dessutom får vi ett gigantiskt batteri med en kapacitet på 5 800 milliamperetimmar, vilket kan jämföras med 4 000 milliamperetimmar hos föregångaren.

Dessutom kommer vi att få se dubbla högtalare på framsidan och en inbyggd fingeravtrycksläsare under skärmen, rapporterar Androidcentral.