Det är inte många månader sedan Samsung lanserade smartklockan Galaxy Watch Active. Det mer sportiga alternativet till Galaxy Watch fick ett finfint betyg av oss i våras, och nu passar Samsung på att smida medan järnet är varmt. I dag kan vi säga hej till Galaxy Watch Active 2, som alltså lanseras två dagar innan företaget håller sitt stora Unpacked-evenemang.

Galaxy Active 2 är väldigt lik sin föregångare till utseendet, men en ny designdetalj kan Samsung i alla fall stoltsera med: skärmkanten runt urtavlan kan användas för att navigera i olika menyer – till skillnad från företagets tidigare analogt roterande boetter är det här pekfingret som kan svepas i en cirkulär rörelse. Hos den sex månader gamla Galaxy Watch Active fanns inget av alternativen, vilket vi gnällde lite på i vårt test.

Storleksmässigt blir det nu tal om antingen 40 eller 44 millimeter, men förutom lite mer lyx och flärd påminner den alltså oerhört mycket om sin föregångare. Klockan har däremot fler och bättre hälsosensorer på baksidan för att kunna göra mer exakta avläsningar av exempelvis puls och stress. The Verge rapporterar dessutom att accelerometern förbättrats i Galaxy Watch Active 2.

Galaxy Watch Active 2, som släpps "tidigt i höst" kommer att säljas parallellt med den förra versionen, och får alltså ses som ett lite lyxigare alternativ för den som vill ha det allra senaste. Priset landar på 4 790 kronor för 40-millimetersvarianten och 4 990 kronor för den större på 44 mm. Båda varianterna har stöd för e-sim, och Samsung har hittills samarbete med Telenor och Telia för 4g-funktionaliteten i sina klockor.

Eftersom våra minuspunkter i testet av Galaxy Watch Active var "krånglig navigering" och "liten bildskärm" känns det extra spännande att få lägga vantarna på Samsungs nya klocka så snart vi får möjlighet.

Samsung Galaxy Watch Active2 40mm Stainless Steel

Bästa pris just nu: 3948 kr