Den som har gått och undrat vad som hänt med lanseringen av Galaxy Tab S5 behöver inte undra längre. Samsung har helt hoppat över S5 (förutom den enklare modellen S5e) och lanserar nu istället Galaxy Tab S6.

Den nya plattan har en 10,5 tum stor super amoled-skärm med samma panel som på Tab S4 men smalare kanter så den fysiska storleken på plattan är något mindre. På insidan sitter en Snapdragon 855 med 6 eller 8 gigabyte minne, 128 eller 256 gigabyte lagring och ett batteri på 7,040 milliamperetimmar som ska räcka till 15 timmars användning.

Missa inte! Test: Galaxy Tab S5e – årets bästa Androidplatta

Samsung Galaxy Tab S6
Foto: Samsung

S Pen-pennan har uppgraderats med bluetooth och kan användas som fjärrkontroll för att styra presentationer och mediauppspelning. Den fästs i en ny hålighet på baksidan av plattan, vilket är extra trevligt med tanke på att pennan numera följer med som standard istället för att säljas separat.

Galaxy Tab S6 börjar säljas den 23 augusti och kommer i färgerna Mountain Gray, Cloud Blue och Rose Blush. Rekommenderat pris börjar på 7 990 kronor för modellen med bara wifi, och från 8 990 kronor för 4g-modellen.