I nästa uppdatering av Google Maps erbjuds ett antal nya funktioner för användare på resande fot. Bland annat kommer det bli möjligt att se bokade flygresor och hotell inifrån appen och det oavsett om du är uppkopplad eller ej.

En annan nyhet är att du kommer kunna boka reservationer på lokala restauranger. Du kommer även få tips om de mest populära maträtterna på respektive ställe och se hur lång väntetiden är.

Vill du återuppleva en tidigare resa kan du slå på platshistoriken och se alla ställen som du besökt via den uppgraderade tidslinjen. Om du vill kan du även skapa en lista som du kan dela med dig av till dina vänner.

Läs mer: Google Maps-AR på väg ut – testat av användare redan nu

Avslutningsvis bjuds vi på en ny funktion kallad Live View där du får tydligare instruktioner vart du ska gå med hjälp av ar (augmented reality). Om du till exempel vill hitta en viss gata i Paris får du upp stora pilar som visar vägen. Funktionen har funnits i en betaversion för utvalda användare (främst local guides och de med Pixel-mobiler), men nu meddelar Google att den snart finns brett tillgänglig.

Mer information om nyheterna finns på den officiella Google-bloggen.