Foxconn är återigen i blåsväder, detta efter avslöjandet att tusentals kinesiska barn spenderar sina nätter och helger åt att tillverka produkter åt företaget.

Enligt The Guardian ägnar sig barnen bland annat åt att sätta ihop smarta högtalare som Amazon Echo och Echo Dot. För att maskera att det rör sig om barn kallas de för praktikanter och deras lärare får betalt för att följa dem till och från fabrikerna.

Totalt handlar det om ett tusental elever i åldrarna 16-18 som jobbar på fabrikerna, detta trots att kinesiska lagar inte tillåter att minderåriga jobbar natt eller övertid.

– I början var jag inte van att jobba på en fabrik, men efter en månads tid har jag motvilligt anpassat mig. Men att jobba tio timmar per dag är väldigt jobbigt, säger en 17-årig flicka som tillverkar 3 000 exemplar av Amazon Echo Dot om dagen till The Guardian.

I ett uttalande erkänner Foxconn att det har funnits tillfällen då barn har jobbat natt eller övertid, men att man nu har skärpt sina rutiner för att det inte ska hända igen. Samtidigt lovar Amazon att man ska utreda vad som har hänt.

– Vi kommer omedelbart att undersöka dessa anklagelser och ta upp det på högsta nivå med Foxconns ledning, säger en talesperson för Amazon till The Guardian.