Knappt hann Huawei presentera Harmony OS (tidigare känt under namnet Hongmeng OS) innan det var dags för dotterbolaget Honor att presentera den första produkten som använder sig av det nya operativsystemet.

Det handlar om en tv-apparat med namnet Honor Vision Pro som drivs av en Honghu 818-processor. Vad gäller specifikationerna i övrigt erbjuds bland annat 4k-upplösning, HDR, brusreducering, automatisk färghantering och en ljusstyrka på 400 nits.

Honor Vision Pro har en tjocklek på endast 6,9 millimeter, så tv-apparaten är väl lämpad att hänga på väggen. Annars är det mest anmärkningsvärda att det finns en inbyggd kamera som kan döljas vid behov, rapporterar The Next Web.

Tack vare Harmony OS har Honor Vision Pro ett smidigt gränssnitt som ska göra det enkelt att hitta appar och innehåll. Det finns även stöd för den röststyrda assistenten Yoyo, detta då det finns sex inbyggda mikrofoner.

I nedanstående klipp kan vi se hur tv-apparaten ser ut:

Honor Vision Pro kommer till en början endast att säljas i Kina. Där ligger priset på 4 799 yuan, vilket motsvarar 6 500 svenska kronor.