Världen har fått Star Wars-feber! I och med Disneys streamingtjänst har det redan rått Mandalorian-mani och inom kort kommer även spin off-serien om Obi-Wan släppas, med nya febertoppar. Läs vilka fler filmer och serier som kommer till Disney Plus i framtiden här.

Samtliga filmer finns tillgängliga på Disney Plus med Dolby Atmos-ljud. Här listar vi även andra tjänster som streamar Star Wars-filmerna just nu, både Skywalker-sagan och spin off-filmerna.

Klicka på titeln du är ute efter nedan eller fortsätt skrolla för att se var du kan se filmerna i fråga just nu. Vi har även inkluderat en liten beskrivning av samtliga filmer och länkar alltid direkt till filmen på de olika streamingtjänsterna, så du slipper söka.

För att undvika missförstånd och eventuella spoilers har vi listat dem i kronologisk ordning efter när de släpptes och inte när de utspelar sig i universumet. Vi skriver däremot ut när de utspelar sig i ordningen. Vi har inte listat Star Wars-serierna i den här artikeln. De finns alla att se just nu på Disney Plus.

Skywalker-sagan


Spin offs

 
Missa inte: Här är prylarna alla Star Wars-fans måste ha!
Star Wars

Episod IV: Ett nytt hopp (1977)

Första filmen i Star Wars-serien tog världen med storm och kammade hem hela sex Oscars-statyetter. För länge, länge sedan i en galax långt, långt borta råder ett krig mellan Rebellerna och Rymdimperiet. Här får vi följa Prinsessan Leia, Luke Skywalker, Obi-Wan Kenobi och Han Solo som tillsammans med Rebellerna försöker besegra Rymdimperiet och deras onda befälhavare Grand Moff Tarkin och Darth Vader.
Star wars 5

Episod V: Rymdimperiet slår tillbaka (1980)
Tre år har gått sedan Episod IV utspelade sig. Den här gången är Leia, Han Solo, Chewbacka och Luke på flykt undan Rymdimperiet när Obi-Wan Kenobis ande säger åt Luke att leta upp jedimästaren Yoda. Samtidigt som Luke kämpar för att lära sig kontrollera Kraften råkar Han Solo och Leia illa ut när prisjägaren Boba Fett tillfångatar dem och för dem till den ökända Jabba the Hutt.


Star Wars 6

Episod VI: Jedins återkomst (1983)

Efter att Luke fått reda på Darth Vaders sanna identitet beslutar han sig för att vända honom till den ljusa sidan. Till sammans med Ewokerna, de söta björnliknande varelserna på planeten Endor, tar rebellerna med Leia och Han i täten upp kampen för att förgöra Dödsstjärnan och därmed rymdimperiet.


Star Wars 1

Episod I: Det mörka hotet (1999)

Första filmen i andra generationens Star Wars-filmer, men som förvirrande nog utspelar sig 32 år innan första filmen (Episod IV). En politisk instabilitet börjar sprida sig i galaxen. Drottning Amidala tillfångatas av Federationen, men räddas tillsammans med tjänarinnan Padmé av en ung Obi-Wan Kenobi och en annan jediriddare vid namn Qui-Gon Jinn. På planeten Tatooine träffar de en pojke vid namn Anakin Skywalker som Qui-Gon misstänker är den utvalde, det vill säga den jediriddare som ska skapa balans i Kraften.
 


Star Wars 2

Episod II: Klonerna anfaller (2002)

Republiken är i kaos. Greve Dooku och hans följare har som enda mål att störta republiken. Efter att drottning Padmé nätt och jämnt överlevt ett mordförsök anlitar överkansler Palpatine Obi-Wan och Anakin för att skydda henne. Snart spirar känslor mellan den unga jedilärlingen och drottningen, samtidigt som de måste kämpa för att överleva tillsammans med Obi-Wan, Mace Windu och Yoda.
 


Star Wars 3

Episod III: Mörkrets hämnd (2005)

Galaxen är nu i ett fullskaligt krig, Republiken mot greve Dooku och hans kloner. General Grievous kidnappar överkansler Palpatine från Republiken och Anakin och Obi-Wan skickas till undsättning. Samtidigt börjar en splittring mellan Jediordern och överkanslern gro. Palpatine lockar med att säga att Anakin kan rädda sin älskade Padmé…
 


star wars 7

Episod VII: The Force Awakens (2015)

Ett decenium efter Episod III kom äntligen den första filmen i tredje generationens Star Wars-filmer. The Force Awakens utspelar sig efter de tre första filmerna, närmare bestämt 30 år senare. Leia leder fortfarande Rebellerna, den här gången mot Den första ordern, ledd av General Snoke och Kylo Ren. Men en av deras stormtroopers, Finn, vägrar utföra sin order när han träffar Rey, som visar sig ha oanade krafter. Tillsammans med radarparet Han Solo och Chewbacca bestämmer de sig för att förinta orderns massförstörelsevapen.


Star wars 8

Episod VIII: The Last Jedi (2017)

I den senaste Star Wars-episoden är rebellerna splittrade efter Ordens senaste attack och nya general Holdo gör sitt bästa för att hålla de som är kvar vid liv. Finn håller inte med om denna passiva taktik och ger sig av tillsammans med sina nya kompanjoner Poe och Rose för att rädda sina vänner. Samtidigt försöker Rey övertala Luke Skywalker att lära henne bemästra kraften, vilket leder henne på en emotionellt krävande resa in i sig själv, där hon upptäcker att hon har en märklig anknytning till Kylo Ren. Samtidigt börjar Kylo själv ha sina tvivel om vilken sidan han egentligen står på.


Clone wars

Star Wars: The Clone Wars (2008)

Den här animerade filmen utspelar sig mellan Episod II och III. Här får vi följa Anakin och Obi-Wan när de slåss mot Greve Dooku och General Grievous. VI får även träffa Ahsoka Tano, som är Anakins egna jedilärling.


Rogue One

Rogue One: A Star Wars Story (2016)

Första spin off-filmen i Star Wars serien som inte ingår i den så kallade Skywalker-sagan utspelar sig precis innan Episod III. Jyn Erso rekryteras av Rebellerna för att utnyttja hennes far, spelad av ingen mindre än Mads Mikkelsen, som designat dödsstjärnan för att få tag på ritningarna.


Solo

Solo: A Star Wars Story (2018)

Vem var egentligen Han Solo innan han blev den karismatiska Millenium Falcon-piloten vi känner honom som? I den här filmen får vi reda på Han Solos bakgrundshistoria, hur han växte upp som föräldralös på Corellas gator tillsammans med sin bästa vän Qi'ra, för att sedan ta värvning i Imperiets flotta. Vi får även veta den otippade historien om hur Han träffar Chewbacca och hur de får tag på sitt legendariska rymdskepp. Den här filmen utspelar sig, som du kanske redan misstänkt, mellan Episod III och IV.