DJI:s Osmo Mobile har länge varit ett av de mer populära alternativen på marknaden för den som vill filma stabilt med mobilen. Förutom att stativet automatiskt parerar dina rörelser med hjälp av motorer i tre axlar kan även mobilen kopplas till gimbalen med hjälp av tillhörande app för att till exempel kunna följa objekt, känna igen ansikten, och så vidare.

Vi testar Osmo Action: DJI:s actionkamera ger Gopro en ordentlig match

Nu har DJI lanserat tredje versionen av Osmo Mobile. Den här gången har man fokuserat på att göra produkten ännu mer portabel. Den största skillnaden, som förmodligen kommer vara attraktiv för den som vill filma på språng, är möjligheten att vika ihop stativet. DJI har även bantat ner vikten från tidigare 485 gram till 405 gram.

DJI Osmo Mobile 3

För den som använt tidigare versioner är en välkommen nyhet att hållaren numera inte blockerar din mobils nedre kant vid användning. Det här innebär att användaren till exempel kan koppla in adapter till mikrofoner eller laddsladd vid användning. Det ska även bli lättare att balansera mobiltelefonen när den väl sitter fastmonterad, något som tidigare kunde bli problematiskt för dig med lite större och tyngre enheter.

Mjukvaran har också fått sig en uppdatering. Här finns bland annat ett nytt Story Mode där användaren kan applicera olika mallar med förinställda effekter, musik eller rörelser på sitt material. DJI har nu implementerat geststyrning för att du lättare ska kunna styra mobilen på distans.

Osmo Mobile 3

Förutom dessa nya funktioner har flera redan befintliga aspekter förbättrats i Osmo Mobile 3. Till exempel har Activetrack, där kameran följer efter ett objekt, uppgraderats till 3.0. Användare kan nu även skapa Hyperlapse, som är en typ av rörlig Timelapse som sedan tidigare funnits hos flera DJI:s andra produkter, samt Sport Mode som ska göra det lättare att filma hastiga rörelser. Batteritiden är däremot densamma som hos föregående modell på upp till 15 timmar enligt tillverkaren själv.

Osmo Mobile 3 finns redan nu att köpa på DJI:s hemsida för 109 euro här.