Hösten är här och det är dags att kura ihop sig framför en mysig film eller tv-serie. Med lite smarta uppgraderingar kan vem som helst fixa till en riktigt trevlig hemmabio-upplevelse. Här listar vi några av prylarna som enkelt gör ditt vardagsrum till en maxad hemmabiosalong.


Projektor tv

Fixa bilden

Vi kan så klart inte börja en artikel om hemmabio utan att först tipsa om de bästa tv-apparaterna och projektorerna som vi har testat för att få till bästa möjliga bild. Oavsett hur mycket plats du har hemma finns det en skärm eller projektor för dig! Här hittar du våra senaste jämförande test på ämnet:

För dig som vill ta med dig hemmabion på språng har vi även testat Benqs lilla GV1-projektor som mäter ynka 8x15,5 cm. Läs testet här!


Ambilight

"Ambilight"

Sugen på att testa bakgrundsbelyst tv à la Ambilight, men har inte lust att införskaffa en helt ny tv? Inga problem, självklart kan du köpa till belysning till din redan befintliga tv. Förslagsvis med en självhäftande ljusslinga. Förutom att agera bakgrundsbelysning till din tv, kan den även fästas bakom andra skärmar. Eller varför inte under valfri möbel du vill ge lite extra flärd? Den här listen från Lifx är bland annat kompatibel med Google Assistent och Homekit och går att styra och schemalägga med tillhörande app.

Lifx Z
Pris: 899 kronor hos Webhallen.

Vill du programmera den att mimikera det som sker på tv:n, likt Ambilight, behöver du en Raspberry Pi eller liknande och programmera schemat efter detta. Det finns flera guider att söka sig fram till på internet!


Soffbord smart

Smart soffbord

Imponera på dina vänner med ett smart soffbord. Det här bordet från Sobro har allt du kan behöva i ditt vardagsrum: kylfack för förfriskningar, eluttag, integrerad bluetooth-högtalare och led-belysning. Allt styrs med en futuristisk pekskärm.

Sobro SOCTB300WHBK
Pris: 1 851 dollar (cirka 17 880 kronor) hos Amazon.com.


Smarta persienner

Smarta gardiner

För att få till en så där riktigt mysig biokänsla krävs det ordentligt med mörkläggning i lokalen. Varför inte passa på att uppgradera till smarta gardiner eller persienner?

Du kan såklart köpa IKEA:s Fyrtur, men det finns även alternativ för dig som vill motorisera dina redan befintliga, fullt fungerande rullgardiner. De här kiten finns att köpa på nätet hos till exempel M.nu och Webhallen beroende på vilka rullgardiner och smarta hemmet-protokoll du använder.


Logitechharmonyhub

Styr allt!

Förstärkare, tv-apparater, lampor, spelkonsoler, högtalare... Det är mycket som ska styras samtidigt i den smarta hemmabion. Det finns ingenting som är mer irriterande än att inte hitta rätt fjärrkontroll, eller försöka lära någon annan att aktivera allt i rätt ordning för att få det att fungera. Med Logitechs hubb slipper du alla fjärrkontroller och kan i stället styra alla prylar med en app i din mobil eller surfplatta. Här kan du även sätta upp scheman med bland annat IFTTT för att sätta mysstämningen med ett klick.

Logitech Harmony Hub
Pris
: 858 kronor hos Prisjakt.


Popcorn

Popcornmaskin

Bio utan popcorn är som kaffe utan grädde, som det gamla ordspråket lyder. Micropopcorn i all ära, men för att få till riktigt bra stämning krävs såklart en äkta popcornmaskin. Här finns lite olika alternativ beroende på vad du är sugen på: en retro-osande maskin, billigast möjliga eller en för Star Wars-nörden.

Popcornmaskin Cinema Style
Pris
: 599 kronor hos Coolstuff.

Emerio POM-111664
Pris
: 149 kronor hos CDON.

Star Wars Dödsstjärnan Popcornmaskin
Pris
: 595 kronor hos Coolstuff.


Biofåtölj

Äkta biofåtöljer!

Vill du verkligen ta hem biosalongen till ditt vardagsrum krävs så klart rätt fåtölj. Numera kan man faktiskt klicka hem biostolar på flera ställen på nätet. Till exempel den här tresitsiga pjäsen med integrerad led-belysning i 16 olika färger, självklart komplett med tillhörande mugghållare.

Liggfåtölj med led 3-sits konstläder svart
Pris
: 6 619 kronor hos Vidaxl.


Soundbar

Surroundljud för alla!

Riktigt bra ljud är för många filmälskare minst lika viktigt som högkvalitativ bild. Men alla har inte möjlighet att installera ett stort surroundsystem hemma. Numera har många upptäckt smidigheten och funktionaliteten med en soundbar. Det finns faktiskt numera även dessa med stöd för Dolby Atmos, senaste ljudstandarden för surroundljud i alla ledder. Vi har testat en av dessa soundbars från LG och blev riktigt imponerade av ljudkvaliteten. Läs hela testet här!

LG SK10Y
Pris: 6 590 kronor hos Prisjakt.

Benq GV1 Pris vid test: 4487 kr.

Bästa pris just nu: 4017 kr